Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

630326

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie zijn de Robot-verhalen, Skittel, de Kubus en de Opdracht afgeschermd. Een 1e gedeelte (Robot-psychologie) wordt binnenkort beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar worden gedownloaded.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF, dieren, kabouters, lezen en schilderen. Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ideemachine@ziggo.nl

LET OP; deze site = voor smartphone zeer geschikt om te lezen (korte hoofdstukken). De drie kleine streepjes op een pagina = altijd het menu om de afzonderlijke hoofdstukken te kunnen bezoeken. 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

10-02-2020

Gregair gedrag

In de krant stond gisteren een mooi artikel over de sprinkhanenzwerm in Oost-Afrika. Wat blijkt, als de populatie door overvloed stijgt - en het wordt druk - dan verandert het beestje in drie generaties. Het wordt bij de derde generatie plotseling sterker en krijgt vleugels. De reden daarvoor is dan dat men elders naar toe kan vliegen om eten te vinden. En dat....doen ze dan massaal.

Het gedrag noemt men gregair gedrag en de vraag is....kan de mens ook zo handelen en veranderen en zo ja, wat gebeurt er dan?

Het eerste waar ik aan denk, is het huidige gedrag bij het openbaar vervoer. Het is daar zodanig druk, dat daar wellicht dit gedrag kan ontstaan. Iedereen zoekt een plek en het liefst....het liefst waar nog niemand zit. Afzondering dus. Ik heb ergens gelezen dat Afrikanen dat anders doen. Men sluit aan en dat is massa-gedrag = gregair gedrag. Het gebeurt ook door samenklontering. Wonen bijvoorbeeld is ook een voorbeeld. (lieftallig dorpjes vol met hippe kapitaalkrachtige jongeren)

Een andere optie komt wellicht naar voren als het druk wordt - laten we zeggen zo'n 30 miljoen mensen in Nederland. Wat gaat dat met ons doen? Ik vermoed getto-vorming en enclave-vorming, beiden geinsprireerd door de massa-beschermingszoektocht. = gregair gedrag.

Veranderen we ook? Ik meen van wel. De autochtone bewoner van Nederland, laten we het voor het gemak de witte/blanke mens noemen zal bij een dergelijke grote drukte een bepaalde invloed willen uitoefenen. Men klit dus bij elkaar in eigen belang, meestal ingegeven door wantrouwen en angst en zal men groter en sterker willen voordoen. Dit gedrag is nu al bezig. Je ziet het overal. Pitbulls, tatoeages en de sportschool zijn kenmerkend voor autochtonen. Het is dus niet uit te sluiten dat ook de blanke mens, groter, sterker, langer zal gaan worden. Nee, geen vleugels....hoewel ik vermoed dat velen wel de vleugels gaan nemen, ook massaal, naar Canada of zo. Let maar op.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info