Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

160893

                           

                       

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) en Real-borgs.Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

T T T T (The Trip To Tara) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

Nieuw ---- SK-1-TT-EL Een robotje die moet worden opgevoed. Dat opvoeden laat de mens deze keer over aan een mensenkind. Samen beleven ze veel avonturen.  (parodie op Pinokkio)

Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.

Contact; ideemachine@ziggo.nl 

 

 

BLUGGER (meestal ongezouten bagger-berichten)


Terug naar overzicht

31-01-2020

Pesten

Ik ben gepest, flink ook en meerdere keren. Nee, niet in het echt, want het pesten gebeurt in mijn dromen. In het echt was ik geen pester en ook heb ik nooit last gehad van enige tegenslag in mijn jeugd. Hoe zit het dan met die dromen?

Ik droom al jaren over een combinatie van naar het toilet gaan en pesten. Soms kan ik de wc niet vinden of is het een hels karwei om er te komen en anderzijds heb ik dan ook altijd last van een gebrek aan privacy. Vannacht was het weer zover en....niet te onderschatten, ik ben dan echt helemaal over de rooie. Emoties en hartkloppingen erbij en vaak ga ik ook slaan en schoppen.

Ik meen echter een verklaring te hebben gevonden.
Het probleem ligt mijn inziens bij het gevoel....gevoel dat ik mijzelf minderwaardig vind ten opzichte van mijn ex-collega's. De oorsprong van deze dromen is dan ook sedert mijn uitval bij de overheid. De pesters lijken mij overeenkomsten te hebben met ex-collega's al weet ik dat niet zeker. Hoe dan ook....dit soort dromen mat mij af en ik raak zelfs uitgeput. Het is ook erg vermoeiend om midden in de nacht kei-boos te zijn.

Enfin....mijn huidige vermoeidheid heeft alles te maken met mijn verleden, maar dat is bij iedereen zo. Alleen....vechtsituaties en vallende vliegtuigen is niet alledaags. Het is te hopen dat je daar nooit last van krijgt. Het vreet energie....Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info