Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

145024

                           

                       

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) en Real-borgs.Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

T T T T (The Trip To Tara) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

Nieuw ---- SK-1-TT-EL Een robotje die moet worden opgevoed. Dat opvoeden laat de mens deze keer over aan een mensenkind. Samen beleven ze veel avonturen.  (parodie op Pinokkio)

Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.

Contact; ideemachine@ziggo.nl 

 

 

BLUGGER (meestal ongezouten bagger-berichten)


Terug naar overzicht

18-01-2020

Leeg

In deze tijd gaan mensen ten onder aan een overvol leven. Altijd haast, altijd angst (bijvoorbeeld om iets te missen op social media).

Mijn agenda is leeg....voor het hele jaar. Geen afspraken. Niets. Inmiddels nagenoeg vrijwilligerswerkloos en mijn enige nabije vriend gaat vermoedelijk dood. Er gaan ook mensen ten onder aan leegheid.

Wat dat met mij doet?

Piekeren, nadenken over mijn besmettings-graad, somberen, uitgeput raken, zoeken naar verbetering, die ik voorlopig niet vind.

Enfin....relativeren.....het zijn korte dagen, veel regen, niet warm genoeg voor mij en de hond is ook ziek. Er zal vast wel ergens een verbeteringskans voorbij komen.

We wachten rustig af en beoordelen de donkere kringen rond mijn ogen als tijdelijk ongemak. Er is echter één probleem.

Gemoedsrust en tijd zijn elkanders vijanden.
De éne is te machtig en wint zodoende altijd, ten goede of ten slechte.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info