Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

630320

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie zijn de Robot-verhalen, Skittel, de Kubus en de Opdracht afgeschermd. Een 1e gedeelte (Robot-psychologie) wordt binnenkort beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar worden gedownloaded.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF, dieren, kabouters, lezen en schilderen. Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ideemachine@ziggo.nl

LET OP; deze site = voor smartphone zeer geschikt om te lezen (korte hoofdstukken). De drie kleine streepjes op een pagina = altijd het menu om de afzonderlijke hoofdstukken te kunnen bezoeken. 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

15-01-2020

Transpixel

Nikkie Tutorial, influencer op Instagram is uit de kast gekomen. Ze is Transgender. Mooi toch, maar.....eh....ik had nog nooit iets van haar gehoord. (ze heeft 1,5 miljoen volgers, knap hoor). Enfin.....ze was hot op het internet.

Ik ben een Transpixel. Nou....dat is eruit. Ik had graag een teken- of film-figuur willen zijn. Sterker nog, vaak droom ik dat. (mijn dromen zijn namelijk te sturen en ik kan alles dromen). Heerlijk om een Kuifje-avontuur te beleven of een keertje James Bond zijn. Het blijft natuurlijk niet echt, vandaar mijn coming out. Ik ben Kuifje/James, zonder in het echte leven zijn avonturen te beleven.

Ik reis niet, ben niet single, ook angstig op straat en in de glitterwereld van casino's en feesten kom ik niet, kan ook niet vechten en zou super-nerveus worden van een mooie dame die iets van me wil.

Toch...heb ik het gevoel dat ik in een leven ben beland, dat ergens niet de mijne is. Ik heb een geweldige (ook knappe) vrouw, drie prachtige kinderen en twee achter-parasietjes, woon lekker, leuke auto, dat wel, maar....ergens knaagt er bij mij iets van een ontevredenheid, die in mijn vermoeden terugslaat op eerder geleefde levens. Ik moet wel ooit avonturen hebben beleefd, single zijn geweest en misschien is het daarom nu helemaal andersom. Een leer voor de ziel.

Natuurlijk kan dit ook een normaal proces zijn. Een vorm van mid-dip in het leven misschien. Wie heeft dit gevoel (soms) niet als je over de 50 jaar bent en meer dan 33 jaar ben gehuwd?

Gelukkig heb ik mijn dromen, mijn verbeelding en dat is ook al heel wat. En dromen moet je altijd, anders staat de tijd stil. Wij, mensen zijn nu eenmaal van nature ontevreden. Altijd willen we meer, iets anders, dat wat de ander wel heeft en zo. Boeddha vond dit het grote lijden. Zodoende lijden wij mensen, elke dag, iedereen, overal.

Is er iets aan te doen?

Jawel....doe als ik. Accepteer....en zie wat je hebt!

Daarnaast, droom je leven, praat met je partner, schrijf je avonturen en zorg dat je een acceptabel leven hebt. Zo zou ik misschien toch meer moeten reizen, niet met het vliegtuig, dat durf ik niet, maar gewoon wandelen.

Als ik dat doe, dan is het al oké genoeg en genoeg, dat is 99% geloof me. Hier in het westen, de vrije wereld, daar waar alles kan en mag, is 99% een goddelijk leven. Niet mee eens...? Ga een keertje op vakantie naar de Kobaltmijnen in Congo.

Terug naar Nikkie. Zij behoort tot een minderheid en daarom is het goed dat dit hot op internet is. Mijn coming-out is niet zo belangrijk. Toch, beste BN'ers. Maak een #Transpixel op Twitter en begeef je op het gebied van de meerderheid....voor een keertje. Voor mij.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info