www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


659160

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn SF e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL (SF kinderboek 10+) is slechts mijn blog niet afgeschermd. 

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com (Skittel medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

30-08-2021

Het bureau

Ik lees op dit moment; deel 1 van 'het bureau' van Voskuil. Het betreft het grootste boek wat er is in het Nederlands. Zes delen over een medewerker, Maarten Koning, werkzaam bij een wetenschappelijk bureau. Feitelijk gaan zijn werkzaamheden nergens over. Het samenstellen van een Atlas over het gebruik van bepaalde woorden in dialecten. Zo ook het gehele bureau. Men denkt belangrijk te zijn, maar eigenlijk doet niemand iets met hun onderzoeken. Aldus een fijn boek om over te lezen, zonder dat het iets bij je teweeg brengt. Hooguit een saai gevoel.

Dit soort werkzaamheden zijn er nu ook nog, vooral bij de overheid. En eerlijk, degene die denkt zelf belangrijk te zijn, heeft het mis. Iedereen is vervangbaar en anders maar niet. Dat laatste lijkt mij vervelend. Dat je met pensioen gaat in de wetenschap dat niemand je taken overneemt. Een bijna garantie voor een vroege dood. Mijn advies; werk voor het salaris, voor je collega's maar zeker niet voor je baas. Let wel, dit advies is voor bepaalde beroepen. Ik heb het niet over de politie, de zorgmedewerker en zo.

Enfin, bij mij geen saai gevoel. In het boek komt Frans voor, een man die geestelijk in de war is. Er zijn veel overeenkomsten tussen mij en Frans. Ook ik ervaar intellectuele eenzaamheid, onbegrip en het idee dat je buiten de maatschappij valt. Ook de demonen in zijn hoofd herken ik, zonder dat ik er iets mee moet. Maarten en Nicolien, zijn echtgenote, snappen niets van Frans, en kunnen daarom weinig voor hem betekenen. Slechts het kort beantwoorden van zijn brieven is de hulp die ze bieden. Maar wat kan je anders, als je je medemens niet begrijpt!

Frans is eenzaam, dol in zijn hoofd en hoopt op na jaren nog steeds op een bezoek van Maarten en Nicolien. Heb ik ook die hoop? Die hoop, zonder dat die ergens op is gebaseerd. Niet weten dat het ijdele hoop is. Een visioen uit het verleden. Niet beseffen dat het klaar is en dat je op de andere zijde van de medaille leeft. Nee, hoewel ik weemoedig terugkijk op mijn oude vrienden en collega's, ken ik mijzelf wel en ook de maatschappij. Voorbij is voorbij en dat moet ik accepteren. Er is geen andere weg. Wat rest is een leven - in eenvoud - en maatschappelijke eenzaamheid, maar wel zorgen voor enige voldoening. Die voldoening haal ik uit mijn naaste familie, boeken lezen, leren, schrijven en schilderen. Voor mij geen verre vakanties, festivals, workshops, niets van dat. Gewoon thuis, koffie, Netflix en goed eten.

Wat leren betreft; de slinger van Foucault is een zoektocht, een inwijding in de verborgen kennis. Ik heb dat al vernomen via de boeken van Helena Blavatsky, maar dit boek heeft meer raakvlakken met de Joodse Kabbala. Elke pagina leer ik; Joodse geschiedenis, Egyptische goden, mythologische figuren, Griekse tragedies enzovoorts. Ik vermaak me wel. Wat ik ermee kan of doe? Nou simpel; een theoretische verklaring vinden voor dat wat ik al heb ervaren, namelijk dat er leven is na de dood.

Aldus - zij die aan de andere zijde van de medaille leven- ; blijf daar en geniet.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info