www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


659154

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn SF e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL (SF kinderboek 10+) is slechts mijn blog niet afgeschermd. 

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com (Skittel medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

10-08-2021

Olympic

Nederland heeft veel medailles gehaald op de Olympische spelen 2020 Tokio, Japan. Ik vermoed dat de diversiteit daaraan heeft bijgedragen. Veel verschillende culturen in je land en dat zie je ook terug bij de spelen. Bijvoorbeeld; alleen chinezen winnen gouden medailles bij tafeltennis.

De echte Olympics - het spel der Goden - komt richting een eindfase. We kunnen alleen een gouden medaille winnen als we de opwarming van de Aarde kunnen tegenhouden. De extra horde is Corona. Laten we het maar de zevenkamp noemen. En... extra moeilijk - ieder land moet meedoen. Als er één achterblijft, wordt het niet eens brons.

Een voorspelling. We gaan geen goud halen. Dat kan alleen als er het volgende gebeurd; We vinden een mogelijkheid om kernfusie of kernenergie te gebruiken voor dagelijks gebruik. Zeg maar een kernmotortje in je auto. Daarnaast een drastische afname van de populatie mensen. Wie weet is Corona nog in ons voordeel!

Hoe dan ook, zonder die 2 voorwaarden, verzanden we in ineffectiviteit en politieke onwil. Gaat China/Polen/Rusland echt zijn kolencentrales massaal en direct sluiten? Nee, dus alles later dan onmiddellijk is al te laat. Gaat men afstand doen van benzine/kerosine? Nee, Venezuela, Suriname, Rusland en de verdere OPEC landen zullen wel gek zijn. Gaan wij minder vliegen - budget? Nee, want niemand wil dief zijn van zijn portemonnee. Gaan we minder autorijden? Misschien wij wel, maar in China kan de modale mens nu pas een auto aanschaffen, dus die gaan niet meedoen.

Wat rest, is de hoop op een bijna fatale ingreep door Corona. Het betekent het einde van de wereld zoals wij die kennen, maar daar zijn we toch al naar toe op weg. De keuze is een 2e Venus - en dus vergaat de mensheid - of we moeten met een klein aantal weer opnieuw beginnen. Ik voorspel het laatste, uiteindelijk. Bereid je daar op voor.

Stel de Venus optie wint, dan volgt er het volgende; Dramatische toestanden in de wereld op het gebied van klimaat. Daarna enorme migratiestromen. Chaostoestanden in de EU, die trouwens dan uit elkaar valt. Massale pogingen tot emigratie van EU-ers naar de VS/Canada/Australië/Nieuw Zeeland. Wanhoop... burgeroorlog... ziektes... hongerdood. Bereid je daar op voor.

Als ik een kleinkind zou zijn... investeer in verre vrienden waar je eventueel terecht kan. Zorg voor een maatschappelijke positie waarbij reizen een mogelijkheid blijft. Een diplomatisch paspoort bijvoorbeeld. Zorg voor een extra veilig huis of kleine gemeenschap van soortgenoten. Neem een wapen. Neem een grote hond. Zorg voor een voorraad waarmee je een jaar kunt overleven. Koop een gasmasker. Emigreer op tijd - voordat !!!! - de autoriteiten de grenzen sluiten. Canada lijkt mij de beste optie. Groot - en dat krijgt een warmer klimaat, dus goed voor voedselvoorziening. Vergeet de supermarkten, de boeren. Zij zullen er uiteindelijk niet meer zijn. Mocht het kunnen - bouw een voorraadruimte in Canada voordat je daar definitief naar toe gaat en stop het vol met houdbare granen!

Voorlopig; blijf gezond en investeer in jezelf of vooral in je kleinkinderen, het is die generatie en die erna die de klappen gaan opvangen.

Niet vergeten; have fun. Nu kan het nog.

Voor degene die geen geld heeft; succes.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info