www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


659148

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn SF e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL (SF kinderboek 10+) is slechts mijn blog niet afgeschermd. 

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com (Skittel medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

26-07-2021

Hypatia.

Ten 1e. Erg vermoeid. Gisteren 6 uur langer op bed gelegen, zowel morgens als in de middag. Ten 2e, ik heb de film 'De slag om de Schelde' gezien. Een knap gemaakte Nederlandse film met echte Zeeuwen en goed sprekende Duitsers, Canadezen en Engelsen. Heftig verhaal en leerzaam. Wat mij het meeste bij is gebleven, betreft de wetenschap dat oorlog volstrekte waanzin is. Wat hadden de nazi's nu verwacht van hun bezetting? Dat wij Duits zouden worden en elkaar op een normale manier zouden verdragen? Stel je woont naast een Duits gezin. Wordt je daar dan fijne buren mee?

Nu Hypatia. Ik lees een boek over de grootste vergissing aller tijden. Het christendom in relatie met heidens geloof. We hebben het dan over de periode vanaf 400 jaar na christus, een periode waar het christendom de overhand kreeg boven het heidendom van de Romeinen en Grieken. Enfin... alles wat maar neigde naar afgoderij, werd vernietigd. De mooiste tempels, de mooiste beelden. Allemaal kapot. Daarna de mensen. Hypatia was te mooi, te slim en wilde geen relatie. Dat moest wel werk van de duivel zijn. Ze werd beestachtig vermoord, samen met de oudste ! boeken uit de bibliotheek van Alexandrië. Wat een fout! Weg de boeken van oude wijsgeren, weg de wiskundige, geneeskrachtige, astrologische boeken van ver voor het jaar nul. Wat een verlies van kennis over de aarde - een kennis die ons wellicht nader naar de natuur had gebracht - dan nu. Zouden we deze materialistische weg, met verspilling van de Aarde in zijn geslagen als we wisten wat de ouden wisten? Ik weet het niet.

En nu... ik voorspel een 2e Hypatia. Zij moet nog worden geboren, maar zij zal worden vernietigd door een andere religie. Een niet ruimdenkende religie. Ik heb het uiteraard over de Islam. De parallellen met de periode 400 jaar na christus is erg groot. De Islam wint terrein en de westers denkende mensen laat het gebeuren. Zo ook in die tijd. Er was geen tegengeluid te horen van de heidenen. Ook wij gaan als makke schapen die kant op. En ik voorspel... na de overname van de politiek, de steden, volgt het platteland en dat zal gepaard gaan met veel geweld. Zoals in Afghanistan, zoals in Syrië. Eerlijk, er is geen ontkomen aan.

Waarom zijn wij zo mak? Waarom laten we het gebeuren dat wij - de inheemse - bevolking excuses aanbieden aan dat wat onze voorouders hebben gedaan? Andere tijden, andere mensen. We kunnen uiteraard vaststellen dat het een foute keuze betrof, maar excuses... dat maakt ons mak. Waarom laten we het gebeuren dat - alweer - een religie - die net zoals het christendom - weinig goeds brengt - een belangrijke rol zichzelf kan toedichten. Religie doe je maar thuis! Dat zou in de grondwet moeten worden opgenomen. Daarmee kan de religie worden beroofd van de maatschappelijke macht. Een noodzaak. En eerlijk, kijk welke geluiden nu naar voren komen over religie. Ik heb het over Canada, het misbruik in de kerk. Ik pleit daarom ook voor een andere religie. Eentje met liefde, goede seks, echte vrijheid en het goed samenleven met de natuur. Ik noem het Heidendom. Het beste wat er was en wat is vernietigd. Ik ben alvast de eerste apostel. Volg me. Thuis.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info