www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


659150

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn SF e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL (SF kinderboek 10+) is slechts mijn blog niet afgeschermd. 

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com (Skittel medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

25-07-2021

Het besef; De hoofdprijs.

Mijn ziel heeft destijds de hoofdprijs gewonnen in de levens-loterij. Ik werd geboren in een Brabants klein dorp, voorzien van louter Brabanders. En dan ook nog eens in een tijd dat je een touwtje buiten de deur kon hangen. Mijn ouders hadden werk, een huis, warm water, voldoende eten en een tv. Ik kon op straat spelen, zonder dat mijn ouders angst hadden. Een water werd opgespoten en dat zorgde voor de fijnste speeltuin aller tijden. Een strandje en gelegenheden om hutten te bouwen. De politie zag ik nimmer. En wat bleek verder; ik heb kennis kunnen maken van de serie Star trek, de Dracula- en Hitchcock zwart-wit films, de eerste kleurenfilms, zoals Ben Hur, Quo Vadis en de 10 geboden. Daarna werd het feest alleen maar groter. Eerlijk, stel dat deze maatschappij ten onder gaat, zou men dan nog ooit tot een maatschappij kunnen komen die bijvoorbeeld de film Titanic kan produceren? Of wasmachines, ovens, auto's enzovoorts. Wellicht niet zomaar. Daarnaast, je zal maar het geluk hebben om te hebben kunnen leven in de jaren 60, 70 en 80. Love and peace, de opkomst van de papieren pornografie, en uiteraard de beste muziek ooit. Na Pink Floyd, Fleetwood mac, de Rolling Stones, de disco en anderen, is dat niveau nimmer meer bereikt. En wat te denken van 2 voetbal finales en Europacup winsten!

Aldus... de hoofdprijs. Al gaat de glans er nu wel vanaf. Een touwtje gaat niet meer, een nachtwandeling door een Brabants-stadsbos ook niet meer. De seksualiteit en/of fantasie is verziekt door digitale overkill en de mensen zijn 'anders'. Er zijn ook andersdenkenden gekomen, die weliswaar diversiteit toevoegen, maar sommigen ook veel narigheid. Toch is het nog steeds een hoofdprijs. Er is voor mij geen armoede, ik heb een fijn huis, je kunt alles leren via internet, veel doen, reizen ook en als je ziek wordt, is er hulp. Er is schoon water en voldoende eten. Ik ben dus nog steeds een blij ei. Ik leef op een gouden medaille, dof geworden dat wel, maar het is in ieder geval goud. Sommigen leven op een roestig stuk ijzer, zonder dak. Of leven in een geweldssituatie, angst elke dag, of weinig eten en drinken.

Prijs je gelukkig... en have fun. Nu kan het nog. Even later niet meer. En dat 'even later' is dichterbij dan je denkt.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info