www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


663634

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn Science Fiction E-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (leeftijd 14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL kinder E-boek (leeftijd boek 10+) bestaat slechts mijn blog nog op deze site.

Mijn E-boeken zijn voor een redelijke prijs te koop op BOL.com en op KOBO.com

(Skittel publicatie; medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt een zelf geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers. 

Deel 2 - Skittel en zijn vriendjes is ook al in ontwikkeling. (Skittel moet Tara spreken, maar die is op de Maan! Dat wordt een bijzondere reis.)

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (ook mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. (Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

19-07-2021

Moeders

De positie van de vrouw is verbeterd. Althans... in het Westen. Toch blijft de vrouw een kwetsbare mens, ondanks dat de vrouw de levensvoorwaarden voor het nageslacht in haar bezit heeft, namelijk haar baarmoeder. Wat bezielt de man om vrouwen te mishandelen, te verkrachten of geestelijk minderwaardig te achten?
Overal op het nieuws zijn deze incidenten terug te vinden, van het na sissen (lees intimideren), aanranden, doden, opsluiten, hen laten prostitueren, verbergen enzovoorts. In sommige gebieden is het allemaal nog erger. Daar worden vrouwen gegeseld of gestenigd en verborgen in een allesomvattend donker kleed.

Zo ook de behandeling van Moeder Aarde. Ook zij wordt mishandeld, vernederd, miskend en zonder eerbied bejegend. Alleen... zij heeft wel de kracht om terug te slaan. En hoe! Eerlijk, de wereld staat op het punt om een definitieve omwenteling te maken, waarbij de mens het onderspit moet delven.

Hittegolven is West Amerika, Canada, Siberië. Overstromingen in Europa, droogte in Afrika en Europa. Tornado's, cyclonen. Het zal niet ophouden. We zijn te laat en de Aarde zal geen fijne plaats meer voor de gemiddelde mens worden.

Te laat? Ja, wat denk je... Denk je nu echt dat de klimaatmaatregelen voldoende zijn, als Afrika, China, Zuid-Amerika en grote delen van Azië niet mee kunnen doen. Denk je nu echt dat Nederland het verschil gaat maken? Want Nederland... dat gaat wel lukken. Wij zijn een piepklein landje. Alleen al het feit dat bijvoorbeeld Polen de komende 20 jaar nog kolencentrales heeft zal onze winst wegpoetsen. De rest wordt ook weggepoetst door andere landen, met name China. Denk je nu echt dat de Chinezen - nu eindelijk de gewone man/vrouw daar een auto kan kopen - een elektrische auto gaat aanschaffen? Waar laat China al die laadpalen?

Zodoende... we verliezen. We verliezen onze oerbossen, de tropische wouden, het koraalrif en dus ook de diversiteit van dieren. Eerlijk, wij kijken nu al naar de laatste neushoorns. Over 300 jaar is er geen wilde olifant meer. Des te meer ellende in de wereld, des te minder respect voor de dieren. Er moet immers wel geld worden verdiend. En wat zou jij doen? Als je in Afrika woont en je weet dat je met 1 olifanten tand je hele gezin een jaar te eten kan geven?

Een andere nadelige kwestie is migratie. Iets wat explosief zal toenemen! Explosief! Het zal zorgen voor ontwrichting wereldwijd. Ga maar na.

- Libanon - dikke ellende
- Afghanistan - dikke ellende
- Afrika - dikke ellende + misschien ooit ook de dodelijkste Corona - variant.
- Azië - overbevolkt
- Zuid Amerika - instabiel.
- Europa - wordt instabiel zo ook de VS
- Rusland - wordt geregeerd door een kleine elite. Hoe lang nog?

Nee, we gaan het niet redden. Er komt een grote reset. Ik vermoed door een (nieuw) virus of door voedseltekorten, oorlog, watertekorten, oorlog, wanhoop = namelijk oorlog...

Nu maar hopen dat de bijen dit allemaal overleven, want als die er niet meer zijn, gaat alles sowieso kapot. En niet vergeten; Het is Moeder Aarde die heerst over haar onderdanen, de dieren. Als zij wil, dat de reset er komt, dan is er geen houden meer aan.

Even relativeren. Over 200 miljoen jaar liggen alle contingenten weer tegen elkaar aan. Met andere woorden... Moeder Aarde heeft tijd genoeg! Wij niet. Ik voorspel het einde van de homo sapiens. En ja dat ben jij ook. Er zal een nieuwe intelligente mens verschijnen, eentje die zich weer richt op de natuur. Eentje in overstemming met de natuur, blijvend ook. Het is juist dat dat wij hebben verloren.

Contact met de moeders...Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info