www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656969

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

15-07-2021

Verdriet

Op het moment dat ik dit schrijf - gingen er 25 jaar geleden diverse jonge mensen (34) rondom mij dood. Een vliegtuig (type Hercules) vol met jongeren (41) van een militair fanfarekorps stortte in Eindhoven neer. Ik was ter plaatse en maakte me dienstbaar met 1e hulp en bergingswerkzaamheden. Vooral dat laatste... een rot-job om te doen, maar iemand moest het doen.

Op Twitter is de herdenkingsdienst te Eindhoven geen topic. Uiteraard niet. Er is een nieuwe ramp gaande en wel in Duitsland, België en Nederland. Bovendien is Peter R de Vries overleden.

Ik voel me onrustig, maar ook dankbaar. Dankbaar voor wat ik nu heb, want de Herculesramp heeft mij - alsnog - in 2017 ook bijna het leven gekost. De PTSS zorgt er wel voor dat ik levenslang zal herdenken. En terecht! Ik had beter gekund daar... toen... te Eindhoven. Misschien... wellicht... ik weet het niet.

Wat erger is, betreft de voortdurende nasleep. Meerdere incidenten hebben mijn leven gepasseerd en ik vraag me soms nog af; waarom al die ellende rondom mij? Nou ja, Ik weet het antwoord wel, maar dat ga ik niet meer delen. Ik bescherm nu, mezelf en anderen door een passieve opstelling ten aanzien van de maatschappij. Dat kan - en moet - gelukkig door diegenen die er voor mij zijn. Ik heb hen en 2 prachtige kleinkinderen. Meer heb ik niet nodig.

Toch herdenk ik ook innerlijk. Jammer dat zulke talentvolle musici zo vroeg het leven hebben gelaten. Jammer, dat allerlei zaken niet op orde waren. Jammerlijk ook, dat Defensie mij - in al haar onderzoeken - is vergeten. Jammer ook, dat ik - niet bij de herdenkingsdienst wilde zijn, omdat Defensie mij dossier nog steeds ! niet heeft gesloten. Als dit eerder was gebeurd had ik misschien beter een punt achter deze ramp kunnen zetten. Hoewel PTSS moeilijk is te verslaan, had het misschien geleid tot enige verbetering. De onrust blijft... misschien dolen de geesten nog rondom mij heen. Ik weet het niet.

Ben ik verdrietig? Nee, niet meer. Bovendien zorgen de medicijnen daar wel voor. Ik mis dus emotie, iets wat een mens moet bezitten. Een normaal mens tenminste.

Tip; wil je verdriet voelen? Kijk op Netflix naar Somos en realiseer je dat dit overal ter wereld nog gebeurd.

Afsluiting, laat mij maar. Het is goed zo, ik red het wel. Heb vooral... veel fun.
Doe het.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info