www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657011

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

14-07-2021

Shit

Eerst goed nieuws. Mijn zoon en lief hebben een huis gekocht. Ze zijn pas 24 jaar! Veel geluk gehad, maar trots op, want dit lukt niet zomaar.

Nu minder nieuws. Ik ben dus ziek-ziek en dat voelt zwaar. De procedure tegen Defensie (finale schadeafhandeling duurt lang). Alles bij elkaar ben ik al 9 jaar aan het procederen. Mail gestuurd naar de Veteranenombudsman... geen bericht retour...

Tot slot. Wat een gedoe in dit land. Criminelen doen wat ze willen en onze rechtsstaat is een blaffende hond, die matig bijt. Waarom bestaat er geen omgedraaide bewijslast als het OM erg sterk staat? Waarom de verplichting van het OM om ook flauwekul van de dader te onderzoeken. Iedereen kan een uitweg verzinnen, meer is niet nodig om twijfel te zaaien. Waarom wordt er altijd de psychische situatie gebruikt om de straf lager te maken. Dat hoeft toch niet perse. Waarom geen verplichte afname DNA net zoals in Engeland? Waarom softie-straffen? Waarom niet een noodwet om bijvoorbeeld Taghi tot levenslang te veroordelen omdat hij opdracht heeft gegeven te willen vluchten middels grof geweld? Waarom geen levenslang voor TBSérs die niet in de maatschappij kunnen?

Waarom is Nederland risiconemer ten aanzien van een gigantisch bedrag a 739 miljard euro, als we slechts 6 miljard daarvan gebruiken?

Nederland is vol en het stopt niet. Ik weet bijna zeker dat de natuur in Nederland als verloren moet worden beschouwd. Laten we die keuze maar maken. We hebben daar zelf voor gezorgd. Dan kunnen de boeren door en kan er overal worden gebouwd. Let wel; Mexico-Stad is even groot als de randstad of zelfs groter. De immigratie stopt nooit, zal eerder vermeerderen, dus net doen alsof we nog grip hebben, is flauwekul. Bovendien... de meeste mensen gaan op vakantie toch naar het buitenland. Laten we dus maar de VOC mentaliteit handhaven en alles geven voor onze economie.

En dat zegt iemand die PVDD stemt. Ja, klopt, maar er is geen alternatief. Het alternatief is Kernenergie, ghetto's en onbetaalbare zorgkosten. We kunnen beter inzetten op goede wijken waar mensen wonen die wel werk hebben.

Helaas, de natuur moeten we daar voor opgeven en wellicht is dat hetgeen ook wereldwijd gaat plaats vinden. Want wees eerlijk, als een pandemie nog geen verandering brengt en ook wateroverlast, tornado's, bosbranden, smelten van permafrost, niets met ons doet... geef het dan maar op. Daarbij... verwacht je nu echt dat de gemiddelde 'vluchteling' een reet geeft om milieu, klimaat of de natuur. NIETS. Er telt voor de mensheid maar één ding; geld.

Shitbericht hé...Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info