www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657012

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

08-07-2021

Peter R de Vries

Ten eerste; ik heb delen van het manuscript van Skittel + synopsis ingeleverd bij 5 uitgevers gespecialiseerd in kinderboeken. Nu 3 a 4 maanden wachten...

Deze week te veel witte veren op mijn pad. Er stond iets te gebeuren.
Ik voorspel dat Peter R liever dood zal zijn dan overleven. Het is een vechter, maar zal dan ook willen kunnen vechten. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij nog iets gaat presteren. Helaas.

Groot respect voor deze man. Opgeklommen als gewone diender bij de Amsterdamse politie tot een held. Ik had met hem kunnen werken, als ik destijds ( begin jaren 80) naar bureau Warmoesstraat had gegaan. Ik bleef echter in Rotterdam. Amsterdam intrigeert me, zeker toen en ik vergeet nooit meer de eerste keer dat ik daar was - op een maandagavond - slenterend naar de Zeedijk. Destijds een no-go-straat. Wist ik veel... Enfin, maatje snel kwijt en sigaretten ook. Snel omgekeerd. Oke, dat was de de wereld waar Peter R in verkeerde. Gevaarlijk, spannend, complex en nog te doen, omdat er toen nog wel enig respect bestond voor de politie. Ik begrijp wel dat hij later een keuze heeft gemaakt om de politie te verlaten en ZZP'er te worden met zijn programma's. Het respect voor de politie kwam onder spanning. Te veel Joegoslaven, Albanezen, Marokkanen, Surinamers, Chinezen en Antillianen.

Hoe dan ook - op zijn manier - vocht hij verder en ik vergeet nimmer meer de zaken Marianne Vaatstra, Nicky Verstappen, Tanja Groen en vele anderen waarin hij zijn best heeft gedaan.

Hoe dan ook; een held is neergeschoten. Later zal blijken dat we een oorlog voeren. Een oorlog tegen georganiseerde criminaliteit, gevoed door overbevolking, een onrechtmatige verdeling van welvaart en kansen, een falend rechtssysteem en hebzucht.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info