www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


663633

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn Science Fiction E-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (leeftijd 14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL kinder E-boek (leeftijd boek 10+) bestaat slechts mijn blog nog op deze site.

Mijn E-boeken zijn voor een redelijke prijs te koop op BOL.com en op KOBO.com

(Skittel publicatie; medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt een zelf geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers. 

Deel 2 - Skittel en zijn vriendjes is ook al in ontwikkeling. (Skittel moet Tara spreken, maar die is op de Maan! Dat wordt een bijzondere reis.)

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (ook mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. (Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

23-06-2021

Hamel

Soms treft een bericht mij. Meestal leidt dat tot een vorm van melancholie, vooral als het een jong veelbelovend iemand betreft. Wat is dat toch, de dood? In het geval van Loesje Hamel, mooi, vrolijk, alleskunner, een hippie-leven en dan plots op 35 jaar volgt een ziekte en de dood.

En zo - men zegt dit, ik niet - red je in 2020 één mens, maar faalde ik destijds bij anderen (vind ik zelf). 15 juli 2021 is het 25 jaar geleden dat er 34 jonge mensen om het leven kwamen bij een vliegtuigongeluk. Is die ene mens dan zo belangrijk ten opzichte van 34 anderen? Wie beslist dit? Ik niet.

Oke, er is niets... het gebeurt allemaal toevallig. Zou kunnen, maar toch meen ik dat het anders gaat.

De 'ongelukkige' toevalligheden zijn er veelvuldig en leiden tot grote schade, vooral psychisch (PTSS, rouw, verlies van leven, verlies van kwaliteit van leven). Het 'gelukkige' toeval dat merken we soms niet eens.

Conclusie - als er wat is - de kwade engelen heersen meer dan de goede engelen. Daar moeten we het mee doen. Er is een gevecht gaande en zwart staat op winnen. En dan al gedurende meer dan 50 eeuwen. Al lezende over de late bronstijd - de tijd van de Egyptenaren - realiseer ik mij dat ook toen er grote moordpartijen plaats vonden. De tijd erna - geen verandering met explosies van geweld in de 20e eeuw.

Worden belangrijke mensen beïnvloed om tot kwade daden over te gaan. Wie of wat beheerst Kim Jung Un? Wie Poetin? Wie Assad? En wie leidde Hitler op, een redelijk eenvoudige mens, korporaal slechts in WOI?

Moeten we leren om de kwade engelen te zien, zo ja, hoe dan? Wij, mensen missen die kwaliteit. Onze zintuigen zijn te beperkt. Misschien ligt het antwoord in de kwantummechanica verstopt, wie weet. Of moeten wij mensen veranderen. Welk effect heeft bijvoorbeeld een massale meditatie-sessie of gebeden?
Helpt bidden? Geen idee... ik meen van niet, want Jahweh heeft de Joden in WOII niet kunnen helpen. Of toch wel, maar kunnen de goede engelen slechts matige invloed uitvoeren. Hoe dan ook; God en zijn engelen staan met 8-1 achter op de kwade machten.

Hoe draaien we het om? Enfin... laten we beginnen met de Aarde. Laten we eerst die redden. Daarna de dieren. Daarna - liefst tegelijkertijd - de welvaartskloof, daarna de individuele mens (al moet je natuurlijk daar wel NU zelf aan werken).

Misschien komt het ooit goed. Gaan wij scoren tot een gelijkspel. Daarna de overwinning. Tja, die ligt nog ver weg. Hopen maar dat de achterstand niet oploopt. Aan het werk dus, beste mensen. Begin vandaag.

Werk en have fun.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info