www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657008

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

17-06-2021

1177

Allereerst... vannacht heftig gedroomd. Ik werd beroofd, raakte mijn lief kwijt en verdwaalde in liften, perrons en de stad. Zo raak ik nog meer vermoeid dan ik al ben. Enfin... volhouden, want NL speelt vanavond.

Ik ben begonnen in een boek over de 1e ondergang van de beschaving. De 2e betrof de ondergang van het Romeinse Rijk, de 3e en 4e mogelijk de wereldoorlogen en de 5e is op komst.

De eerste ondergang vond plaats omstreeks 1177 vóór Christus! Opmerkelijk zijn de overeenkomsten met de huidige tijd; fricties tussen staten, argwaan, klimaat-ellende, migratiestromen, inflatie, diplomatieke blunders en foute leiders met hun evenzo foute beslissingen.

Er staat ons wat te wachten. Nog afgezien van Covid-19 - welke mutaties later alsnog gaan toeslaan - is vooral de spanning tussen EU/VS en Rusland/China overal voelbaar. En wat te denken van de terugkeer naar 'het normale' waardoor we vast en zeker de klimaatdoelen niet gaan halen. En... dan nog de idioterie van digitaal geld (Bitcoins) en het oplossen van schulden door gewoonweg de schuld op te kopen. Huizenprijzen omhoog totdat alleen een elite nog de toon zet m.b.t. deze markt. Het gepeupel - zo nodig voor een goedwerkende maatschappij krijgt het steeds moeilijker. En dan heb ik het over Nederland, hé. Laat staan als je per ongeluk wordt geboren in Zuid-Soedan of Bangladesh.

Al met al een zeer interessante periode in de geschiedenis, vergeet dat niet. Je kunt ook 'genieten' van ellende. Ik bedoel een saai leven acht ik van minder waarde.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info