www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657002

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

13-06-2021

Gemist

Als je dood gaat - gemiddeld nu omstreeks 90 jaar - dan is het voorbij.
Zodoende vóórdat je kwam is er 12 miljard verstreken en na je dood zal er nogmaals zo'n 12 miljard jaar verstrijken. Je mist dus veel.

Je hebt de dino's gemist, de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de VOC-tijd, Napoleon, WO I en II.

Na je dood ga je missen; De eerste Chinese - VS oorlog, de opkomst van de Robots, de ondergang van de Robots, Covid-19 (3019 na chr), het verval, de nieuwe mens, de cyborgs, de reis naar Teegarden B, de exploitatie van het zonnestelsel, de eerste reis naar het centrum van het Melkwegstelsel, de 1e oorlog met de Turguts, de oorlog met Daifa-3, de vernietiging van de Aarde, het afscheid van het lichaam, de reis naar 'de bestemming', de vredige periode, de terugkeer naar het lichaam, het vertrek uit het stelsel, het bereik van de muur, het gat naar de hel, het einde der tijden.

Enfin... dit miezerige stukje tijd, is alles. Een mini-fragment, waarbij ook nog geldt dat je altijd wordt vergeten, ooit, zelfs Jezus, Mohammed en Trump.

Wie dit leest - er is nog tijd... een beetje, geniet ervan. Voor alles geldt, verspil het niet. Have fun, pak alles wat je pakken kunt.

Wie dit niet gelooft, kan altijd nog geloven. Geloven dat je alles vanaf de hemel nog meemaakt. Blijft staan dat je alles vóór je geboorte wel hebt gemist, dus de zekerheid van een belevenis na je dood, is er niet. Ik kies optie 1. Leven al ware het je laatste dag.

Mijn invulling van die laatste dag; tevreden zijn, rustig genieten van de natuur en mijn naasten, meer heb ik niet nodig... o, ja, goede muziek, lekker eten, drinken en een goed boek of film. That's it. Ik hoef niet eens op vakantie. Vergeten, en schrijven natuurlijk. Ik maak reizen in mijn hoofd naar verre planeten. Zodoende heb ik de periode na mijn dood al een beetje - alsnog - beleefd.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info