www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656972

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

05-06-2021

Hetzelfde liedje.

Eerst wat over mezelf. Inderdaad hetzelfde liedje; alweer totaal uitgeput.
Wel ben ik - nog steeds in afwachting van de proeflezers... - rustig bezig met het verhaal; in 80 dagen rondom Teegarden B. Gevorderd tot ongeveer 20 hoofdstukken.

MANI - ook het zelfde liedje. Een totaal religie met elementen van het boeddhisme, christendom en Perzische invloeden. Het is ook niets. Weer een profeet die denkt dat hij de uitverkorene is. Waarom wordt er nooit een vrouw door God gekozen? Weer ascetische elementen, waaronder geen seks. Nou geen seks - het element van liefde, vertrouwen en gelijkwaardigheid (althans zo is het bedoeld) - is zodoende juist een element van het afwijzen van de natuur of God.

Na zoveel te hebben gelezen over religies, ben ik van mening dat de leer van Aenea uit het boek Endymion het meest benaderd wat ik zelf graag geloof. Let wel, Aenea is een fictieve figuur uit een SF-roman. Dus verzonnen door een creatieve menselijke geest, zonder openbaringen van een God of heilige engel/geest. Wat ik maar wil stellen is dat een mens in de huidige tijd een profeet zou kunnen zijn, zonder een profeet te zijn. Het is maar net wat je wilt geloven. Ik zal de hoofdstukken van de leer van Aenea - die ik trouwens zelf heb geanalyseerd uit het boek van Dan Simmons (zodoende ben ik de afgeleide profeet ) - open stellen om te lezen op deze site. Je kunt het vinden onder; LOSSE IDEEËN - Aenea Tao en Aenea zegt.
PS - Ik geloof zelf dat deze fictieve religie dicht bij de waarheid komt.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info