www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657015

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

02-06-2021

God en het kind.

Het kind; Papa waar is God?
P ; Weet ik niet. Ik zal het uitleggen. Kijk daar achter de bank, daar zit God.
Het kind; Nee, joh. Ik ga kijken.
P ; Als je kijkt, gaat ie weg. Je moet me geloven.
Het kind; Maar wanneer kan je hem dan zien?
P ; Als je dood bent, zal je hem zien. Alleen... je kunt het dan niet meer verder vertellen.
Het kind; Nou, fijne God dan...
P ; Klopt, maar hier moet je het mee doen. Het heet geloven.

Ik maak nu een stap in de richting van de kwantummechanica of fysica.
Bij het allerkleinste geldt het bovenstaande ook. Als je meet/kijkt/voelt enzovoorts, dan is de positie en tijd van het kleinste deeltje niet te bepalen. Zodoende zit misschien wel de ware God verstopt in die onbekende wereld. Als dat zo is, dan is God overal aanwezig, maar vooral op plaatsen waar wij mensen niet meten, niet kijken. Voorbeeld; 'Das ding an sich' van Kant, de ware wereld in Plato's grot of duistere energie.donkere materie.

Nog verder... God is mogelijk overal. Maar wij mensen kunnen wel waarnemen en dan komt de materie naar voren. Wie regeert dan over de materie - antimaterie?
Niet alleen God, want wij mensen ook als we kijken/meten/voelen. Het impliceert dat God het niet alleen voor het zeggen heeft. De mens kan namelijk ook gaskamers maken. Alleen dit gegeven impliceert al dat er 2 of 3 bestuurders van/voor de materie zijn. God, de duivel en mogelijk ook de mens.

Ik kan me voorstellen dat de duivel op moment X vrijheid geeft aan de mogelijkheid om gaskamers te maken , Hitler te creëren, ongelukken te veroorzaken.

Het is daarom zaak om samen met God op te trekken tegen de duivel. Doe het goede! Al is het maar om na je dood niet die andere tegen te komen.

Dus geloof nu maar. Het is altijd beter dan niets.

Have fun en doe het goed.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info