www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657013

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

23-05-2021

Kring

Ik behoor tot slechts twee kringen. De ene betreft mijn kleine familie 1e en 2e graad en verder een kleine kring betreffende social media. Ik mis dus een kring van vrienden die ik zie. Het ligt niet aan Covid-19. Dat ligt aan mij.

Wat doet dat met een mens. Hm... zoals het er nu voor staat, zal ik slechts een klein stukje zijn, betreffende de chain of life. Ik heb mijn genen doorgegeven en dat is het dan. Geen noemenswaardige bijzonderheden. Nimmer op tv, niet in de krant, behalve deze site, waarvan ik niet weet of deze door echte mensen wordt bezocht of slechts zoekfuncties of iets dergelijks.

Als het zo blijft, dan is te verwachten dat mijn begrafenis echt een treurig einde wordt. Maar zo zijn er meer. Wat te denken van de familieloze zeer oude mens. Of de demente mens, die alle herinneringen heeft verloren of de eenzame kluizenaar, de verschoppeling van de wereld, de dakloze, de PTSS'er (deze week nog één uit het leven gestapt, een eenzame dood), de gevangene, de geesteszieke mens. Te veel...

De Koning refereerde naar de participatie-maatschappij. Ja ja, mooi hoor, die gedachte, die wens, die niet is uitgekomen. We participeren - de overheid - vooral met vreemdelingen. De jongere met problemen - wachttijd 7 maanden. De gedupeerden van de toeslagaffaire - wachten op genoegdoening. Te veel geld gaat naar de foute zaken. Als we echt een participatie-maatschappij willen oprichten, dan moeten we ons volledig richten op de inwoners van Nederland, de Groningers bijvoorbeeld, de mensen die wachten op woningen, de horeca op dit moment.

Oke, er is een samenkomst gebouw in mijn dorp, maar het is me niet gelukt om daar blijvend aan te sluiten. Te veel vrouwen, regeltjes en een sluimerende controle. Onwenselijk voor een vrije geest zoals ik. Misschien willen we ook te goed doen. Geen fouten durven te maken, geen risico's, geen Bohemien verwantschap. Wat lijkt het mij mooi om in een losgeslagen bende te verblijven vol energie van kunstenaar,s, schrijvers, levensgenieters met hen die aan de onderzijde van de medaille leven. Een kruidentuin erbij, drank ook, blowen voor mijn part als je het nodig hebt. Maar waar vind ik dat? Het is hier niet!

Zo zoeken mensen zoals ik naar een kring, die onvindbaar of onbereikbaar is. Geld speelt ook een rol hoor. Een minder bedeelde kan nu eenmaal niet altijd een auto permitteren, of een 2e huisje waar een dergelijk gezelschap wel aanwezig is. Eerlijk... mijn wens commune is vooral beschikbaar voor de Bohemien (vrijgevochten mens) met geld. Altijd weer... geld... treurig.

Enfin, soms moet je je rol accepteren. Dat is de grootste kunst. Dat lukt mij wel hoor, maar een jammerlijk gevoel blijft knagen. Wie niet kan accepteren, is verloren. Hoe dit te pareren?

Het is een mindset. Ik hou mij vast aan enkele zaken. Mezelf, krachtig als ik ooit was en hopende dat dat terugkeert. Anderen, mijn lief bijvoorbeeld die mij onvoorwaardelijk steunt, mijn kinderen, ze doen het goed en dat is een groot goed! en mijn kleinkinderen, die het plezier en het kind in mij terug brengen, mijn moeder, zus. Ze zijn er altijd. Verder, schrijf ik en - hoewel misschien volstrekt ongeloofwaardig - droom ik nog steeds over een uitgegeven boek. Zoek zodoende ook iets waar je - naar je eigen gevoel - meester over bent. Al is het breien of vogelhuisjes knutselen. Er is altijd iets wat jij beter kan dan de ander. Tot slot mijn geloof. Ik geloof in een ziel die onverwoestbaar is. Als het hier op Aarde of nu niet lukt, dan elders of op een later tijdstip. En ja, ik zal weer mijn vrienden vinden. Misschien heb ik dan wel een relatie met een ander en is mijn huidige lief een goede vriend. Dat soort geloof houdt mij ook op de been.

Dus, ongelukkige... zoek, durf, denk en geloof.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info