www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


663628

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn Science Fiction E-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (leeftijd 14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL kinder E-boek (leeftijd boek 10+) bestaat slechts mijn blog nog op deze site.

Mijn E-boeken zijn voor een redelijke prijs te koop op BOL.com en op KOBO.com

(Skittel publicatie; medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt een zelf geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers. 

Deel 2 - Skittel en zijn vriendjes is ook al in ontwikkeling. (Skittel moet Tara spreken, maar die is op de Maan! Dat wordt een bijzondere reis.)

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (ook mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. (Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

21-05-2021

Opdat we niet vergeten 2.0 versies'.

De ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat we meer informatiebronnen zullen scheppen. You-tube is niet genoeg. Wat te denken van robots die zeer mens gelijkend zijn... of holo-beelden (digitale AI in 3D gevormd). Een paar voorbeelden.
1.
Hallo'.
'Hallo'.
'Hoe heet jij?'
'Anne'.
'Mooie naam... wat ben je aan het doen?'
'Eh, nou meneer. Ik schrijf in mijn dagboek'.
'Leuk'.
'Ja... ik noem mijn dagboek 'Kitty'. Een vriendinnetje'.
'Ik snap het. Eh, wie zijn dat?'
'O, die... dat zijn mijn ouders en zus, Margot'.
'We duiken onder, weet u'.
'Wilt u mij nog wat vragen. Nu kan het nog. Voor je het weet worden we opgepakt. En dan is het te laat'.
'Eh, ja, dat klopt. Nou eh... pas goed op jezelf... nee, eh... zorg goed voor je zus. Ja, doe dat maar, Anne'.
'Zal ik doen, meneer, doei'.

2.

Ik open de deur. Recht voor mij zit een man achter een bureau. Hij kijkt op en begroet mij, vriendelijk.
(DUITS)
'Goedendag mijn vriend'.
'Wat kan ik voor u doen?'
'Eh... kunt mij misschien uitleggen waarom er een eindoplossing voor het Joden-vraagstuk moet zijn?'
De man staat op. Zijn ogen - koolzwart - bespieden mij. Het kleine snorretje trekt ongewenst mijn aandacht.
'Luister, witte vriend. Joden, zijn uitschot. Ze verpesten de wereld. Ze behoren tot het schuim van de zee, het vuil van India en omstreken, ze verkrachten je dochters, ze...'
Plots knippert de man met zijn ogen. Hij balt zijn vuisten en slaat keihard op het bureau. Een spoortje slijm komt uit een mondhoek.
'Is het nu nog niet duidelijk. Zonder mij, zonder het Duitse volk is de wereld verloren. Vertrappen moeten we ze. Verdelgen, uitroeien, vermorzelen. Als we nu stoppen, dan is het Arische volk verloren, begrijpt u. Nee? Nou, kijk naar ze, de luizenhoeders, ze eten mensen, ze beheren ons geld en....
Ik stap terug en sluit de deur.
'Pfff...wat een imbeciel', roep ik nog en hoop intussen dat de deur dicht blijft.

3.
'Hallo'.
'Hallo'.
'Mag ik u vragen waarom u Joden aangeeft aan de Duitsers?'
'Dat mag u. U heeft hier in dit museum recht op een verklaring'.
'Nou, ik ben benieuwd, vertel'.
'Ten eerste... heb ik aan mijn gezin gedacht. We moeten toch eten, weet u'.
'Jawel, maar anderen die niet met de Duitsers heulen, zijn toch ook niet dood. U profiteert alleen maar, vind ik'.
'Hm, dat klopt, maar... de Duitsers zijn de sterksten. We moeten ons gewoon aansluiten. Dat zou alles anders maken, toch?'
'En Wilhelmina dan?'
'Eh... nou gewoon, een Koningin...'
'Van?'
'Eh... de provincie Nederland'.
'Dat kan toch niet. Een Koningin heeft een land'.
'Tja, daar kan ik geen antwoord op geven. Trouwens er is een nieuwe leider, Hitler, weet u ...'
'Ja, ja... en daarna?
'Misschien ik wel... ja, wie weet'.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info