www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


663623

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn Science Fiction E-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (leeftijd 14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL kinder E-boek (leeftijd boek 10+) bestaat slechts mijn blog nog op deze site.

Mijn E-boeken zijn voor een redelijke prijs te koop op BOL.com en op KOBO.com

(Skittel publicatie; medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt een zelf geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers. 

Deel 2 - Skittel en zijn vriendjes is ook al in ontwikkeling. (Skittel moet Tara spreken, maar die is op de Maan! Dat wordt een bijzondere reis.)

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (ook mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. (Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

19-05-2021

Wat zou jij doen? (naar aanleiding van het boek 't Hooge Nest)

Ik heb al veel over WOII gelezen o.a. de geweldig geschreven biografie van Hitler (Ian Kershaw), 1800 pagina's, maar sommige zaken wist ik nog niet.

Ik heb ook een behoorlijke carrière bij de Koninklijke marechaussee (KMar) achter de rug en ik weet dat dit krijgsmachtonderdeel (veel) foute ambtenaren tijdens de oorlog onder zich had. Zo werd het kamp Westerbork in Drenthe, de voorkamer van Auschwitz, bewaakt door de KMar. Het verbaast mij enorm (ik wist dit nog niet), maar anderzijds was het misschien logisch.

Stel ik had toen geleefd als wachtmeester der KMar. En men had mij ingezet op Westerbork. Wat had ik gedaan?

Ik zal eerlijk zijn. Ik ben een pragmaticus en hoewel ik niet expliciet in de theorie van Darwin geloof, ben ik wel wel een aanhanger van het principe; survival of the fittest.

Zodoende; ja, ik zou daar hebben kunnen werken, temeer ik mijn gezin financieel zou moeten onderhouden. MAAR...

Mijzelf kennende zou ik evenzo trachten aldaar om het leed van mensen te verzachten, te voorkomen. Ik zou voor de Duitsers, een foute kampbewaarder worden. Ik weet niet of ik Joden zou helpen te ontsnappen. Dat lijkt - gelet op het verhaal in het boek nagenoeg een onmogelijkheid. Maar brieven versturen, doorgeven, goederen/eten/medicijnen verstrekken dat wel. MAAR...

Nu komt de hamvraag. Zou ik ook doorgaan, als ik wist dat het eindstation Auschwitz zou zijn, waar de Joden direct de gaskamer werden geleid? Pfff... dat is een gegeven, die je liever niet had willen weten, maar... hoe dan ook; IEDEREEN wist ervan, dus ook (zeker) de kampbewaarders.

Ik zou - mezelf kennende - afmelden voor dergelijke diensten, no matter de consequenties. Ik ga er vanuit dat een weigering hoogstens een strafverplaatsing zou betekenen, hoewel ik er niet zeker van ben. Mogelijk zou ik worden gedeporteerd naar Duitsland voor arbeid. Het zou dus ook vluchten en onderduiken betekenen, iets waarvoor ik dan zou kiezen. MAAR...

Helemaal zeker weten doe ik dat niet. Ik ben namelijk niet goed op de hoogte van alle omstandigheden die de KMar destijds voor zijn kiezen kreeg. Hoeveel KMar ambtenaren zijn er gedeserteerd? Werden onwilligen inderdaad verplaatst naar arbeid in Duitsland of werden ze gedood als zijnde verrader?

Zoals Roxane van Iperen ook in haar rede van 4 mei vertelde; het wordt tijd voor verdieping. Leer ook of verder van de onbekende verhalen, de achtergronden. Ik heb dus nog veel meer te lezen over de oorlog.

Het is 75 jaar geleden... MAAR... zo actueel als het maar zijn kan.

Want, stel de migratie uit Afrika loopt uit de hand. Een zeer reële optie!
Noodzakelijk dan...

- Vreemdelingen Detentie bewaarders. (gebeurt nu ook)
- premie voor aanmelden illegalen. (wie weet... quotums?)
- uitzettingseenheden (KMar)

Zou jij meedoen? Ik wel... als alles humaan blijft en er steun wordt gegeven aan het land van herkomst. Verdelen van welvaart is noodzakelijk.

MAAR... wat is humaan? Kinderen in detentie? Gezinnen scheiden? Volgens de wet genomen IND-beslissingen (dus niet op 'gevoel/overtuiging' van de beslisambtenaar. Een voorbeeld; een Ugandees heeft verzwegen homoseksueel te zijn. Geen asiel, ondanks dat hij/zij met dit verhaal alsnog naar voren komt). Tricky business lijkt mij.

En wat te denken van ons beeld omtrent Marokkanen. Zij worden paria's in de maatschappij als het zo doorgaat. ( Allemaal crimineel en niet versmolten met de Nederlandse maatschappij, toch?) Wat dan? Wat doen we? Wat doe jij?

Zo ook; Zigeuners/Roma's. (allemaal vieze dieven, toch?)
Afrikanen/Afghanen; (allemaal verkrachters, toch?)
Moslims (allemaal op weg om iedereen met dwang te bekeren, toch?)

Daarom is WOII (met name het issue; bevel is bevel) nog steeds actueel. Bereid je voor, denk erover na, lees je in. Ooit kan je voor dit soort keuzes te komen staan.

Vooralsnog; have fun. Nu kan het nog.

Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info