www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656965

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

14-05-2021

Israel en Palestina (update, laatste alinea)

De 3e intifada (lees burgeroorlog) is begonnen. Met een opmerkelijke tactiek van Hamas. Honderden goedkope raketaanvallen... en Israël haalt deze uit de lucht met peperdure anti raket installaties (1 zo'n raket kost 50.000 euro).

Ik voorspel het volgende;

Hamas zal deze strijd lang kunnen volhouden, gesteund door Iran. Economisch zal Israël grote schade oplopen. Komt daarbij het aantal doden aan beide zijden en wel door excessief geweld. Nodeloos, bruut, hard tegen hard.

Het gevolg daarvan; Heiligheden zoals de Al Aqsa moskee, de klaagmuur, graf Jezus, graf Rachel te Bethlehem zullen door beide partijen worden geschaad. Uiteindelijk zal dit leiden tot een nietsontziende burgeroorlog en daarna een oorlog tussen VS-Israel en Hamas/Hezbollah-Iran.

Waar het om draait is dat de Palestijnen niets meer hebben te verliezen. Zij zullen overgaan tot massale zelfmoordacties, met als gevolg een totale ontwrichting van het Midden-Oosten. Israël ziet nog maar één oplossing.

Alle Palestijnen moeten geheel - geheel (dus ook de westbank) - Israël verlaten en worden gedeporteerd naar Gaza / Jordanië / Syrië en Egypte. Gaza wordt afgesloten en kan creperen. Israëlische arabieren mogen kiezen om te blijven of te vertrekken.

Vervolg; omdat geheel Jeruzalem in handen komt van de Joden ( en dus ook het heiligdom, de Al Aqsa moskee) zal dit leiden tot een nietsontziende actie vanuit Iran. Zij voeren de oorlog op en bestoken Jeruzalem en Tel Aviv. Israël zal antwoorden met de kernbom op Teheran.

Uiteindelijk is de oplossing verworden tot één groot Israël, zwaar beschadigd en immer op volle oorlogssterkte. Economisch wordt dit een drama, maar de VS zullen hen ondersteunen. Gaza is vernietigd en alle Arabische dorpen in de Westelijke Jordaanoever zullen worden geconfisqueerd (overgenomen).

Hoe dan ook; een grote migratiestroom van gevluchte Palestijnen. De NAVO breekt in delen in verband met de opstelling van Turkije. Ook Saudi Arabië neemt afstand van de VS. Iran's kernprogramma is dood. Rusland houdt zich afzijdig (verstandig).

Het gaat decennia duren, maar uiteindelijk komt er een groot-Israël. Vrij van Palestijnen. Immer dreigt vergelding van hun zijde. Er komt een aanbod vanuit Egypte en Jordanië om binnen hun grenzen een staat te stichten, iets wat wordt geweigerd.

De Palestijnen zullen nooit opgeven, maar blijven hulpeloos zonder land. Iran krabbelt weer op, maar zal nimmer meer een kernprogramma opstarten.

Intussen, Rusland zal delen van Oekraïne overnemen en China valt met een bliksemaanval Taiwan aan. De VS zullen niet reageren, omdat het Midden-Oosten te veel geld en aandacht opeist.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info