www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657005

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

06-05-2021

Het Hooge nest (boek van Roxane van Iperen)

Recensie volgt later, maar het 1e hoofdstuk heb ik gelezen en er is iets wat mij opvalt.

Gewone mensen worden plotseling ongewone mensen. Zo lijkt het, maar dat is slechts schijn. Er is geen gewone mens, die een ongewone mens wordt, want die ongewone mens wordt geboren. Voor daden, die bijzonder worden of al in het web van de tijd zijn vastgelegd.

Zo ook de hoofdrolspelers in het boek; Het Hooge Nest. Ze worden arm geboren, gemaakt door twee mensen die tegenstrijdig aan elkaar zijn en uit liefde en koppigheid een andere keuze maken dan gewenst hebben gemaakt.
De zussen blijken diverse verschillende vaardigheden te bezitten, die uiteindelijk leiden tot wat ze worden; helden, slachtoffers en beroemd.

Ik stel dat; ofwel je zorgt er zelf voor dat je bijzonder wordt ofwel je bent al voorbestemd om bijzonder te worden. Is elke mens dan niet bijzonder, hoor ik de lezers zeggen? Jawel, maar levert een 'normaal' leven iets op? Als je genoegen neemt met geluk, rust en fun, prima, maar that's it. Over dertig of veertig jaar is iedereen je vergeten. Je moet dan wel achteraf kunnen zeggen; het was prima zo.

Dus wie bijzonderheden of roem zoekt in welke vorm dan ook - en je bent niet voorbestemd daarvoor (stel je bent niet Amalia) - dan moet je het lot in eigen handen nemen.

Hoe dan?

Nou, ten eerste moet je het sociale leven rondom jezelf enorm verrijken. Des te meer mensen je kent, des te meer kans op kansen. Ten tweede moet je een bijzonderheid ontwikkelen.

Een ideologie omarmen bijvoorbeeld. Wie een ideologie kiest en zich honderd proces inzet voor die zaak, zal zich ontplooien tot meer dan een gewoon mens.
(kijk naar Greta Thunberg).

Bezoek eens Wikipedia. Een beroemd persoon is vaak geboren om bijzonder te zijn. Een prins, bijvoorbeeld. Of een legerofficier, een schrijver, een schilder, een kunstenaar, een musicus. Je vindt er nauwelijks gewone mensen, behalve als figurant. En...zelfs die figurant haalt Wikipedia niet vanwege uitzonderlijke omstandigheden. Ik heb nog nooit van een beroemde figurant gehoord, die huisvrouw voor haar hele leven is gebleven.

Bij een bijzonder mens zijn er altijd opvallende zaken te ontdekken, zoals; een slechte jeugd, een kei-rijke start of zelf gevonden/gecreëerde 'toevalligheden' die op hun pad komen en de wereld voor hem of haar plots verandert.

Met andere woorden; wie stil zit of genoegen neemt met een knus, gezellig, saai en lang 'werkzaam en nuttig' slavenbestaan, doe dat vooral.

Wie meer wil, moet bijzondere stappen maken. Ga de wereld in je eentje rondfietsen, sluit je aan bij Extension Rebellion, woon een tijdje bij krakers, ga naakt schilderen, fotografeer ellende in de wereld, kies voor de commando's, wordt republikein of communist, zoek het uiterste op social media of internet, duik in de dark wereld, ga bij de recherche, neem grote financiële risico's (als je durft), verlaat Nederland, wordt een kluizenaar, leef als Matilde Willink of Ellen ten Damme/Ramses Shaffy, neem eens geen tattoo, zoek principes; zoals alleen leven in de natuur, ga wandelen en nadenken (en ontdek langzaam de echte wereld), leef in je auto, praat eens met bomen, schrijf een satanistisch dagboek, maak gore muziek... Doe iets...

Succes en have fun.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info