www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656974

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

02-05-2021

Colony (Netflix), een nieuwe koude oorlog en de gevolgen.

Wil je weten hoe fascisme eruit ziet? Kijk deze serie of lees eens over; Navalny en Rusland, Hong Kong - Oeigoeren en China of Noord-Korea.

Deze week had ik een vreemde ervaring, te vergelijken met een vrouw die een gynaecologisch onderzoek krijgt en uitgevoerd door twee mannen. Enfin, voor mij, een onderzoek dus op een gevoelige plaats door 2 vrouwen. Uitslag volgt nog.

De toestand in de wereld. Zoals altijd stabiel instabiel. Het is wachten op een oorlog tussen twee grootmachten. China - VS lijkt mij de meest redelijke optie en gaat leiden tot een beetje wapengekletter met een top die tot een nieuwe koude oorlog leidt.

Die koude (economische oorlog) (vooral embargo's straffen, geopolitiek en een wapenwedloop ) leidt weer naar een zeer negatieve economische ontwikkeling. Meer samenwerking tussen de USA en Europa zal moeten en ook meer gericht worden op de eigen broek omhoog houden qua belangrijke zaken, zoals grondstoffen, computerchips en detailhandel (een opleving van kleding maken in eigen land bijvoorbeeld, zou zomaar kunnen). We gaan hoe dan ook wel economische pijn voelen, omdat dit proces lang duurt. (voor zowel de VS, China als Europa).

Een kleine oorlog in Oekraïne - Rusland - NAVO is trouwens ook een serieuze optie en zal leiden tot zenuwachtig gedrag en instabiliteit binnen de EU.

Tot zover het goede nieuws, want dit leidt niet tot enige ramp in de zin van een ramp.

Wat wel fout gaat, betreft de pogingen om het klimaat/milieu te redden. Dat gaat namelijk vanwege de instabiliteit niet lukken. China blijft vanwege de koude oorlog namelijk achter. De economie zal daar voorrang krijgen boven klimaat en milieubeleid. Anders gezegd... een beetje pestgedrag.

Gevolg, meer broeikas ellende en zeespiegelstijging. Later komt de echte ramp. Droogte, verstoring van het klimaat (te veel water op één plek) en massa-migratie. Met name de VS en de EU staat wat te wachten als de Sahel en Midden-Amerika, inclusief Mexico leegloopt richting de Middellandse zee of de grens VS-Mexico en uiteraard. Met als doel, rijk Europa en de USA.

Gevolg, een instabiel USA en EU en de grootste prijs betaald; Amerika, Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Zweden, Noorwegen en Nederland. Ja, wees maar blij Engeland met jullie Brexit. Niet economisch, maar een eiland is nu eenmaal beter beschermd tegen massa-migratie. Hoe dan ook, de economische en politieke boel dondert in elkaar. Zoals ook de roaring twenties eindigde in ellende, zal ook de periode jaren twintig eindigen in instabiliteit, waarvan niemand weet waar dat naar toe leidt.

Een opkomst van rechts-extremisme - fascisme is dan levensgroot reëel.
Beste jongelui... besef dit en wees voorbereid. Welke kant kiezen jullie, ja, jullie?

En dat wordt moeilijk hoor, want het is niet gezegd dat de zijde van het rechtsaf slaan (grenzen dicht) een verkeerde keuze is. Ik moet dit uitleggen om mij niet te laten betichten van racisme of zo.

Stel er komt een democratisch gekozen super rechtse regering in Nederland, maar zonder de scherpe randen van het ware fascisme. (is dat mogelijk???). Deze regering beschermt het land tegen de massa-migratie (is dat mogelijk???) en dan zou Nederland een redelijk welvarend land kunnen blijven. Aldus, mijn inziens is dit alleen mogelijk in EU verband, want de buitengrenzen moeten ook worden beveiligd (is dat mogelijk?). Moeilijk, moeilijk, maar je kunt er voor kiezen. (egoïsme is namelijk een natuurlijk iets voor de mens, survival of the fittest noemen ze dat)

Een andere keuze betreft groot investeren en veel innovatie richting Afrika/midden Amerika. Maar daarvoor geldt wel, de hele EU en China en de VS moeten daar aan mee doen. Afrika herscheppen naar de graanschuur van de wereld. Al het vee die kant op bijvoorbeeld, wegen bouwen, watervoorziening etc. etc. . (Is dit kolonialisme???, ja, ik denk het wel, maar we weten de andere keuze).

Hoe dan ook; uiteindelijk wordt het kiezen tussen fascisme / kolonialisme, langdurige onzekerheid of CHAOS...enorme CHAOS.

Have fun ook... nu kan het nog.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info