www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656987

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

27-04-2021

The Serpent (Netflix) Copycat.

Eerst de melding dat de illustrator voor het boek Skittel heeft afgezegd om persoonlijke redenen. Jammer. Ik ga me richten op zelf tekenen, met een tekentablet.

Tevens ben ik alvast begonnen met; De reis in 80 dagen om Teegarden B. Ja, weer een robot verhaal, maar dat is inmiddels mijn genre waar ik mij in thuis voel.

The Serpent; Mooie triller serie, waargebeurd over een seriemoordenaar in Zuid oost Azië en intrigerend. Ik weet bijna zeker dat er mensen zullen opstaan, die zijn werkwijze gaan kopiëren. Waarom dan?

Nou, ten eerste zal het leven van zo'n persoon aantrekkelijk lijken. Je palmt een prachtige vrouw of vrouwen in (Je moet er wel goed uitzien, sterk, vol levenskracht, charisma) en nog wat losers erbij (makkelijk te vinden in arme landen) en je bent al aardig op weg. De copycat (imitator) zal aldus ook een gezelschap worden.

De werkwijze is ook vrij simpel, sterker nog, de ingrediënten voor de verdovingsdrug worden in de serie vermeld en anders maak je gewoon zelf GHB. En dan Bangkok... een wereld op zich, vol seks, drugs, een onderwereld al zou ik zelf eerder aanvullend ook voor Vietnam, Cambodja en Laos kiezen. In ieder geval een grote stad waar elke dag mensen vermist raken.

Hoewel hippies niet meer echt actief zijn, kan ik mij voorstellen dat hun levenswijze best wel eens terug kan keren. Na corona althans. De moordenaars zullen er blij mee zijn, reizende figuren, soms alleen en open voor de wereld zonder een goed idee van de gevaren. De mens is immers het gevaarlijkste beest op Aarde.

Enfin, een Leven in rijkdom in het vooruitzicht (je berooft immers mensen met geld) en je krijgt aanzien, want je bent een patser (met geld) en dat zonder dat je erg moe wordt. Probleem is wel de anonimiteit. Je komt niet meer weg met valse paspoorten. De controles bij de grens zijn te goed, althans als je per vliegtuig reist. Per auto is meer mogelijk, bij kleine grensovergangen bijvoorbeeld. Een aantal vermommingen is aldus kritisch noodzakelijk en dat is geen probleem. Er zijn al siliconen gezichten in de handel. De moordenaar wordt een kameleon, kaal, lang haar, bril, snor, verschillende kledij en nooit een vast adres.

Nou, het is wachten op... (hopelijk zonder succes).Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info