www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656964

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

24-04-2021

Stephen Hawking en God

Ik pretendeer niet dat deze genie ongelijk heeft, maar ik heb wel kritische opmerkingen/vragen, die vast voortkomen uit mijn onwetendheid. Maar toch, wie geen vragen stelt, komt niet verder, zegt Socrates. Vandaar...

Stephen stelt dat er geen ruimte is voor een God. De universele natuurwetten dat is alles wat er is.

Allereerst wil ik stellen dat de natuurwetten zelf uniek zijn en zo goed samen werken dat leven op aarde mogelijk is geworden. Anders gezegd, met een beetje afwijking in één of andere natuurwet, zou de mens nooit hebben bestaan. Een voorbeeld, onze Maan heeft de juiste plaats voor eb/vloed, die weer van belang zijn voor de evolutie. De schuine stand van de Aarde is ook een hele belangrijke. Het zorgt namelijk voor de seizoenen. De stralingen uit het heelal worden gedeeltelijk geweerd, enzovoorts.

Pleit dat voor een God? Nee, niet direct, maar het zijn wel feiten, die mij te denken geeft.

Stephen stelt dat het complete !!! universum ingesloten zat in een singulariteit, (een opgerolde samendrukking of zo) die nog kleiner was dan een proton. Voor mij, ongeloofwaardig. Als er grenzen zijn in de natuurwetten, zoals de planck-lengte, waarom zou dat dan niet gelden voor die singulariteit.

De explosie (Big bang) zorgde voor een expansie, waarbij positieve en negatieve energie in evenwicht bleven. Hierop heb ik ook kritiek. Als het heelal uitdijt en de materie wordt verdund door entropie (net zoals een gas zich door een ruimte verspreid), iets wat nog steeds gebeurt, dan wordt;
1. de ruimte groter
2. de totale massa / materie relatief kleiner.
En dan is er m.i. geen evenwicht meer. (Klopt dit, lezers, mail me maar als het niet klopt)

De gestelde singulariteit zou volgens Stephen één punt zijn. Het complete heelal daarin. Maar, stel dat die punt geen punt is, maar het begin van een tunnel !!! Zou dat kunnen? En als het een doorgang is, dan zou er aan de andere zijde ook een heelal kunnen zijn.

God heeft tijd nodig, stelt Stephen. En in de singulariteit samen met het zwarte gat, kent geen tijd. Er is daar geen tijd. Maar, zeg ik dan... heeft God dan tijd nodig om het universum te scheppen??? Niemand die dat weet.

Stephen stelt dat een zwart gat de tijd vertraagt tot nul. Daarmee stel ik dat andersom ook kan, een versnelling tot meer dan de lichtsnelheid. Zoals bijvoorbeeld aan het einde van het heelal, daar waar de sterrenstelsels met een enorme snelheid zich van ons verwijderen. Zou het mogelijk zijn dat na de maximale snelheid de materie (de sterrenstelsels) vervaagd??? Oplossen in het niets!

En wat ligt er achter onze melkweg, daar waar we niet kunnen kijken, omdat het centrum van het stelsel dit belet?

Zoals eerder door mij gesteld, zou het heelal een 2 bollen-vorm kunnen hebben, zodat er geen begin en einde is? (evt met de tunnel)

Stephen stelt dat er meerdere geschiedenissen van het heelal mogelijk zijn. Dit riekt naar de snaar theorie. Als dit waar is, dan is het niet zo vreemd dat mijn dromen - elders dan op aarde - plaatsvinden. Een andere ik, een andere tijd, een andere plaats.

Genoeg vragen nog om niet expliciet te kunnen stellen dat God niet bestaat. Mijn visie is dat een persoonlijke God wellicht niet bestaat, maar ik sluit het ook niet uit.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info