www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


663625

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn Science Fiction E-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (leeftijd 14+ samen goed voor 124 hoofdstukken) en SK1TTEL kinder E-boek (leeftijd boek 10+) bestaat slechts mijn blog nog op deze site.

Mijn E-boeken zijn voor een redelijke prijs te koop op BOL.com en op KOBO.com

(Skittel publicatie; medio oktober 2021).

DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt een zelf geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers. 

Deel 2 - Skittel en zijn vriendjes is ook al in ontwikkeling. (Skittel moet Tara spreken, maar die is op de Maan! Dat wordt een bijzondere reis.)

9. Minox, ofwel, de reis om Teegarden B in tachtig dagen. (ook mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. (Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

17-04-2021

Apocalypse now (Film)

De extended versie duurde 3,20 uur. Trage film. Het is vooral een psychologische modder waar je in belandt. Hoewel de film uitstekende oorlogsfragmenten heeft, kan het niet tippen aan Saving Privat Ryan. Maar toch zijn ze indrukwekkend vooral omdat Vietnam - de jungle - goed naar voren komt.

De waanzin van de oorlog staat voorop. Het maakt feitelijk niets uit wie wint of verliest, iedereen is fuckt-up. Tijdens de oorlog, maar - als je overleeft - ook daarna. Vietnam was een politiek drama, geopolitiek zonder weerga. Wat zou het in hemelsnaam uit hebben gemaakt als Vietnam één communistische staat zou zijn geworden, zonder de oorlog. Waarschijnlijk een prachtig land dat sowieso. Misschien een soort Noord-Korea, maar mogelijk ook een inventief mini-china.
Op dit moment zou dat niets uitmaken. Er dreigt toch altijd oorlog. Is het er niet, dan maken we het.

Dan de mens. De mens in deze film kiest ervoor om Goddelijk te zijn en zo te overwinnen. Maar dan wel op de Apocalyptische manier. Een hel dus, met de mens als nietsontziende verdelger. Een must om de Vietcong te weerstaan, die immers ook voor deze werkwijze kiest. Een instelling op deze manier in een bekende omgeving, de jungle. Inderdaad, daar kan je niet van winnen. Zo ook in Afghanistan, zo ook in Korea, zo ook in Irak. Je wint, voor even... en dan begint alles weer van voren af aan. Daarom is oorlog zo zinloos.

Was WO II dan ook zinloos? WO I zeker wel, want die was te voorkomen. WO II betrof de meest noodzakelijke oorlog ooit, dus zinvol. Beeld je eens in als Hitler had gewonnen. Niet te vergelijken met Vietnam of Irak. Dat blijft plaatselijk. Hitler Duitsland zou de wereld hebben kunnen bemachtigen. Vooral indien zij de eerste waren geweest met de atoombom (en dat had ze gelukt).

En vergeet niet de Joodse slachtoffers. 6 miljoen. 6 miljoen... Onmenselijkheid, heeft zijn grenzen. Dat hebben de Amerikanen goed beseft. Gelukkig maar.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info