www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657004

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

11-04-2021

Quantummechanica II Update 14 april 2021

Het universum bestaat uit een ruimteweefsel, een maaswerk van verstrengelde ringen. Elke knoop - daar waar de ringen elkaar raken, heeft een volume, zogenaamde quanten. = de quantumkorrel. De knopen zijn gescheiden door een bepaald volume. Beiden zijn variabel van grootte. De kleinst mogelijke lengte = de planck-lengte. Let op, kleiner kan niet. Op die lengte doen zich verschijnselen van de kwantumzwaartekracht voor.

Omdat er NIET verder kan worden gedeeld, bestaat het heelal uit ruimte atomen, die zijn 1 miljard x miljard kleiner dan 1 atoomkern !!

De ruimte (lege ruimte) bestaat niet. De quanten zijn de ruimte en (voor ons mensen, maken ze de ruimte).
Elk object heeft zijn eigen tijd, er is geen tijdsordening. Als wij tijd ervaren, is dat een aanname, niet het resultaat van een juiste waarneming. Anders gezegd, wij mensen hebben zintuigen die de tijd (en de ruimte) niet goed kunnen zien. De dingen veranderen - alleen in relatie met elkaar.

Wat was er vóór de big bang?
Het heelal kon NIET onbeperkt ineen worden gedrukt. Immers, er is een grens, de planck-lengte. De big bang zou eerder een big bounce kunnen zijn, een terug stuit van een ingekrompen heelal of een ander heelal (een situatie waar alleen de waarschijnlijkheidswolk gold)

CERN heeft geen super symmetrische deeltjes gevonden, dus de snaartheorie gaat mogelijk niet op. Sterker nog, wellicht is er geen sprake van parallelle heelallen, nog extra dimensies of vreemde deeltjes.

Zwarte gaten. Op de horizon komt de tijd tot stilstand. Wie enkele minuten daar verblijft, gaat miljoenen jaren vooruit in de tijd. Met andere woorden, er is dan op aarde miljoenen jaren verstreken. Vooruit reizen in de tijd is dus theoretisch mogelijk. Zwarte gaten verdampen. Een zwart gat is warm. Wat trilt er dan (wat dat = warmte). Alles want in de kwantummechanica trilt alles. Niets blijft op dezelfde plaats. Een oud zwart gat kan ook - nu - exploderen.

Er is een maximale snelheid (niet mee ens, want kwantummechanica toont ook aan dat 2 atomen met elkaar kunnen zijn verstrengeld en dan geldt er dat er onmiddellijke interactie plaats kan vinden).

Er bestaat een minimale informatie en een minimale lengte.

De grootte van het heelal is een 1 met 62 nullen erachter. Dus EINDIG ! Archimedes voorspelde dit al door te beginnen met het tellen van de zandkorrels op aarde. Wat is dan wel oneindig? Onze onwetendheid.

Tot zover.In ons stelsel ligt in het centrum een zwart gat met de grootte van vier miljoen x de zon. Op aarde is de ontsnappingssnelheid; 11 kilometer per seconde.

Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info