www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656973

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

08-04-2021

Dromen

Deze week droomde ik van een toets Wiskunde, die ik maakte.

Vannacht kreeg ik de uitslag. Een 4. Het grootste gedeelte van de toets leek een voldoende, maar mijn laatste antwoorden waren totaal fout. Ik vertelde de leraar dat dit te wijten was aan zijn beroerde uitleg en dat viel natuurlijk fout. Hij beledigde mij en toen gebeurde het.

De stress overviel me. Ik overzag inmiddels dat ik mijn opleiding niet zou halen. Te veel achterstand in andere vakken en de wiskunde zou mij boven het hoofd stijgen. Te moeilijk.

Gevolg; zweten, hartkloppingen en ik verborg mij in de mij bekende - totale vernietiging-stand. Dat ging zo;

Ik richtte mij op en vertelde dat ik er mee klaar was. (de klas waarschuwde mij nog, want ik zou wellicht al mijn glazen ingooien en inderdaad, dat gebeurde ook)
Ik vertelde de leraar dat het hele schoolsysteem niet deugde. Alles was gericht op maximale kunde en wie niet presteerde zou afvallen (ik dus ook). Het gevolg daarvan betrof een tweedeling in de maatschappij, die immers totaal gericht was op presteren en maximaal rendement, lees de hoogste opleiding. DIT ten behoeve van een monster wat de mensheid had gecreëerd, namelijk het economische verdienmodel. Hierna verliet ik de klas.

Geld, economie staat inderdaad boven alles. Niet de minder begiftigde leerling die keigoed is in empathie voor zijn medemens (belangrijk in de zorg bijvoorbeeld) is het hoogste doel, maar de toevallige mens die goed kan leren. Dit terwijl feitelijk een (zorg-) persoon belangrijker voor de maatschappij is dan de flitshandelaar van een bank.

Het boek Klara en de Zon heeft hier ook betrekking op. De tweedeling. De ene wordt geboren in een warm bed en wordt inderdaad opgetild naar het hoogste doel, hoge opleiding = veel geld verdienen. De ander, net zo slim, is klaar na de vmbo en kan beter maar gaan werken OF zich diep in de studieschulden storten en ontbeert een netwerk om ook hoog te kunnen groeien.

Oplossing; ieder kind moet gelijke kansen hebben. De oprichting naar het maximale rendement wordt de verantwoordelijkheid van de school en niet van de ouders. Het hoogst haalbare geldt ook voor iedereen. Niet geld verdienen wordt de maat, maar het maatschappelijk belang. Daarna zal de politiek een geldelijke waardering moeten herstructureren. De Ic-verpleegkundige, de ambulance-chauffeur, de politie, de brandweer, de schoolleraar worden hoog ingeschaald.
Alles wat met mensen van doen heeft, hoog inschalen.
Top inkomens moeten worden gematigd. En extreme winsten moeten worden belast. Hierdoor zal er meer gelijkheid ontstaan en hopelijk ook meer waardering voor een ieder die werkt.

Lijkt dit op de SP? Ja, ik denk het wel.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info