www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656971

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

07-04-2021

Geheugen

Eerst een update van Einstein. De algemene relativiteitstheorie. Strekking; het heelal is eindig, maar onbegrensd. Immers, als het heelal oneindig is, dan moeten !!! er honderden Ronnies zijn die hetzelfde doen als wat ik nu doe. Louter omdat er te weinig atomen zijn om het heelal te vullen met dingen die van elkaar verschillen. Hm...hoe vaak heb ik wel niet in mijn dromen het gevoel dat het gedroomde niet op Aarde plaats vindt maar elders...

Enfin, Einstein stelt dat dat niet waarschijnlijk is. Hoe werkt het dan wel? Einstein stelde een dergelijke visie voor als twee bollen die op elkaar zijn geplakt. (de drie sfeer). Je reist je rot door het heelal en komt toch weer uit bij het vertrekpunt, zoiets. Net zoals op Aarde, als je die rond reist. Maar dan dus complexer en met onmetelijke afstanden. Ik heb deze visie trouwens al eens verwerkt in eigen visies, waarbij ik stelde dat een wormgat zo kan werken. Anders gezegd, het reizen door het heelal lijkt een rechte lijn, maar dat is een vals beeld. (Zo ook de platte Aarde)

Oke, klaar, voorlopig. Nu wat anders. Mijn geheugen is belabberd. Soms weet ik niet wat ik de vorige dag heb gedaan, wat ik heb gegeten en zo. Overkomt iedereen wel eens, maar ik merk dat ik al veel zaken uit mijn jeugd kwijt ben. Dat is mij ook overkomen op de reünie van de middelbare school in 2919. Drama voor mij, maar ook voor diegenen die toen echt mijn beste vrienden (vriendinnen) waren. Sneu, want ik heb mijn allerfijnste tijd daar beleefd met die vrienden (vriendinnen). Jammer dat facebook en Instagram toen nog niet bestonden. Wij moeten we het doen met vage polaroidfoto's.

Dus jonge mensen, leg veel geluk vast - voor altijd - want ooit komt de tijd, dat je vergeet.

Bij mij gebeurt het te vroeg, helaas. Het doet pijn.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info