www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657010

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

05-04-2021

Nausicaä

Eerst dit. Ik heb een illustrator gevonden voor het boek Skittel. Een jong (19 ) Nederlands-Pools meisje. We gaan uiteindelijk samen het boek inbrengen met tekeningen bij een echte uitgever. Spannend voor mij en haar. En voor beiden een kans.

Verder... ik ben aan het lezen over de geschiedenis van de Natuurkunde. Het is toch opmerkelijk dat een man, Democritus 500 jaar vóór het jaar nul, het juiste idee over materie had. Hij bedacht de atomen en wat hij erover voorstelde klopt.

De speciale relativiteitstheorie van Einstein is ook een eye-operer. Kort gezegd; Op elke planeet in het heelal geldt een eigen NU en die loopt NIET gelijk met onze NU op Aarde. Daarmee klopt de Star-wars reeks, waar het verhaal zowel vooruit als teruggaat in de tijd. Interstellar, de film, klopt ook. Er zijn natuurlijk veel ideeën te verzinnen omtrent dit aspect en dat zie je ook terug in de filmwereld, al zal teruggaan in de tijd een lastige blijven.

Nausicaä. De film van studio Ghibli Japan (animatie) op Netflix gekeken. Ik heb gelijk zin om ook zo een verhaal te verzinnen. Groots van opzet en impact maar evenzo klein (fijngevoelig) qua emoties en karakters. Opmerkelijk is dat alle meisjes in dit soort animaties hetzelfde gezicht hebben. Waarschijnlijk hét schoonheidsideaal van Japan. Ronde - grote ogen bijvoorbeeld. Verder is de wreedheid ook opmerkelijk. Ook dat hoort bij Japan.

Het zijn dit soort zaken die mij energie geven. Ik moet er zelf naar op zoek. De juiste film, het juiste boek. En ja, geen mensen. Mijn stemming is wisselend en vlak. Het is daarom onbegrijpelijk dat ik - met deze vlakke emoties - zoveel humor, spanning, emotie in mijn schrijfsels kan brengen. Mijn vingers typen vanzelf, lijkt het wel, gelijktijdig met mijn denken. Ik hoef dus vrijwel niet na te denken. Een gave, vind ik.

Laat ik deze keer eens positief afsluiten, veel Paasplezier, denk niet aan Myanmar.

Have fun (vandaag, binnen in huis, ga gamen, ga rummiecuppen of zo).Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info