www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656960

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

28-03-2021

Melancholie treurnis

Gisteren zag ik de TV uitzending voor de uitreiking van de muziek Edisons. De laatste keer Rob de Nijs. Zijn laatste prijs. Dat vanwege de ziekte van Parkinson.

En dan zie je, beelden van een jonge Rob de Nijs in contrast met een trillende oude man. 60 jaar muziek gemaakt op top niveau !!!

Hij was in mijn tijd. Zoals ook, David Bowie, Johan Cruijff en Rutger Hauer bijvoorbeeld.
En zo kijk je dus naar je bestaan. Melancholisch terug verlangend naar de tijd dat je jong was. (als je wat ouder bent)

Je kon het verdriet ook aan de ogen van Rob de Nijs zien. Het verdriet. Dat je je eigen tijd hebt gehad, je glorietijd, de tijd vol energie, levenslust , successen, vriendschappen, bekendheid, alles.
Dat gaat dus allemaal voorbij. Eén van de ergste emoties is dan ook; Melancholisch verdriet, spijt en treurnis.

Je kunt op een goede manier terugkijken naar het verleden en op een manier die je bijna doet huilen van verdriet of spijt. Een periode met hopelijk veel fun, mooi. Geen fun? Dan ben je fucked.

Niemand overleeft deze wereld en je gaat altijd met een hele generatie ten onder. Je moet er dus alles aan doen om deze periode tot een succes te maken. Of dat succes uit rijkdom bestaat of gewoon het hebben van veel vriendschappen, ligt bij jou.

De jongere van nu moet dan ook goed nadenken over de keuzes die worden gemaakt.
Wil je luieren en blowen met vrienden, prima, maar hou je dat vol?
Wil je veel geld verdienen, prima, maar ten koste van wat?
Wil je veel reizen, prima, maar je schadelijk voetstap op de wereld is groot.
Wil je leven met de natuur, duurzaam, tevredenheid, berusting, kalmte, prima, maar zorg dat je ook plezier hebt.

Ook ik kom uit op terugkijken. Heb ik het goed gedaan? Kon het beter?
Ja, vast wel. Vriendschappen bijvoorbeeld. Ze zijn verknalt en dan heb je niets meer over dan je naasten.

Ik ga een lange tijd tegemoet met relatief weinig sociaal contact. Hoe anders kan het zijn. Bijvoorbeeld – zoals ik in de Volkskrant las – de schrijver die geniet van gezelschap en een goed glas wijn. Ik kan het niet meer, te laat. Het glas drink ik met mijn lief. Liefde...dat is ook zo een belangrijke. Geef het en je ontvangt het terug.

Afsluitend, have fun als je kan, wees voorzichtig waar nodig, pak je kans als het je past, denk goed na en begin er zo vroeg mogelijk mee.

Kinderen? Onderwijs ze op deze punten. Niet alleen school is het allerbelangrijkste, ook weten welke (on)mogelijkheden er zijn.

Overzie de wereld, observeer en zoals een Griekse filosoof het ook meldde; ken jezelf.

Enfin... mijn tijd is/was nu. Heb je het mooi gehad? fijn. Heb je een klote tijd gehad, dat is sneu, maar probeer... probeer er bovenuit te springen. Al heb je het maar geprobeerd, dat is al goed.

Succes.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info