www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


657016

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

27-03-2021

Situatie met chronische corona

Gaat het leven er zo uit zien? Eenzaamheid, minimale sociale contacten, angst, depressie, uitzichtloos. Wie weet... ik voorspel wel dat dit zo gaat, indien het virus muteert en niet meer te weren is. Want wie zegt dat we gaan winnen? Een mutatie die razendsnel de wereld vergiftigd zal leiden tot het niet meer kunnen produceren van een vaccin of de distributie tegen houden. Wel eens aan gedacht... wel een vaccin maar niemand om deze te verspreiden. Of geen mensen meer die het goedje kunnen koelen en verpakken. Slechts enkele groepen - zij die dichtbij de vaccinmakers leven - zullen dan overleven.
Goh, wat negatief. Ja, klopt, maar vertel me niet dat het niet mogelijk is. Kijk naar de verkiezingen. We hebben massaal gestemd vóór geld - economie en hoop dat het goed afloopt en we hebben de realisten - zij die het gevaar wel zien - te weinig gegeven (6 zetels voor de PvdD). Als de wereld niet veranderd, zijn we gedoemd te sterven. Ik ben er niet bang voor, maar het is wel jammer. In Nederland hebben we de kans gehad om aan de hele wereld te laten zien, dat het menens is of wordt. Ga maar weer lekker slapen en hoop op een snelle vrijheid. Een vrijheid voor even. De vrijheid die we doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Voor hen vind ik het jammer. Een leven met Covid - 19-21 of wie weet. Nog even en we kunnen weer los. Een vrijheidsfeest dat zijn gelijke slechts had in 1945.
Tsja, het leven van een pessimist. Ik snap wel dat niemand meer met mij te maken wil hebben, maar luisteren is nu eenmaal ons mensen niet gegeven. Alle waarschuwingen die leiden naar een mogelijke ellende wijzen we af. Kijk in 1914 - 1939. Het zou wel meevallen, was altijd de gedachte. Kijk maar niet naar de klimaatveranderingen, het afbreken van Antarctisch ijs, de stormen, de hitte, de koude, doe je ogen en oren dicht. Stop je hoofd in het zand. Doe maar.
Maar let wel, zij die voorbereid zijn... zij overleven.
Welterusten.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info