www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656992

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

24-03-2021

Aardig zijn.

Ik durf gerust te stellen dat ik een aardig persoon ben. Vroeger veel vrienden, nooit gevochten. Hoe anders gaat het nu.
Ik kom in de vroege morgen mensen tegen op pakweg 1,5 meter afstand waar geen goedemorgen vanaf kan. Het duurt een tijdje. Je blijft nog even volhouden, maar er komt een moment dat ik denk; Al val je dood neer, ik loop gewoon door'.
Deze gedachtes, mijn dorp, hoe is het mogelijk dat Nederland zo ten nadele is veranderd. Ik heb het niet over incidenten, nee, wij, Nederlanders met z'n allen gaan een kant op die verdomd veel lijkt op het leven in de stad. Individualisme voorop gestuurd door het neoliberalisme van Rutte.
Ik ben klaar met de meeste mensen. 80% mag van mij sterven, als het maar de goede niet zijn. Helaas werkt het zo niet, al vermoed ik dat moeder Aarde ook klaar is met de mensheid.
Wat kan ik doen, nu ik voel dat er mensen zijn, die hetzelfde over mij denken. Die klaploper, zonder werk, sterven aan Corona mag ie.
Nou, juist ik zal niet sterven aan Corona. De Aarde is nog niet klaar met mij. Er zijn nog verhalen te schrijven. Misschien wel belangrijke verhalen.
Enfin...corona maakt eenzaam, mijn gekozen afstandelijkheid ook, het leven van een kluizenaar.
En nu...is mijn hondje ziek, erg ziek. Het valt niet mee voor een aardig mens om overeind te blijven in deze verrotte wereld. Maar het lukt me wel. De ene dag minder, de andere dag beter. Met of zonder hond. Let wel, alleen de sterken blijven over, survival of the fittest. De dommen (zij die Corona een griepje achten) kunnen verliezen. Nu misschien niet, maar dan wel bij de volgende pandemie.
Het leven van een kluizenaar, een winnaar, je moet het kunnen.
Gegroet, verliezers. Denk er maar over na.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info