www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656999

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

19-03-2021

It's a sin, serie recensie

VPRO - NPO plus - één van de beste series van 2021.
In de serie volgen we in Londen een gezelschap, bestaande uit voornamelijk homoseksuelen. En dat in de jaren 80. (met goede muziek ook).

Hetero's (zoals ik) hebben nauwelijks een idee gehad hoe hun leven eruit zag, met die vreselijke ziekte, die destijds toch nadrukkelijk in het nieuws is geweest.
Ja, Freddy Mercuri....dat had impact.

Het was voor mij vreemd om in 2020 met deze ziekte (bij een neef) te worden geconfronteerd.

Het geeft te denken over Corona. Ook die ziekte was bijna niet te remmen en toch slaagt de mensheid erin om dit binnen een jaar te regelen met vaccins en medicatie. Hoe anders was dat met AIDS...geen vaccin, wel medicatie - maar dat heeft jaren en jaren geduurd (en is versneld toen duidelijk werd dat dit ook heteroseksuelen kan treffen).

Moeten we hiermee concluderen dat destijds aan homoseksuelen niet genoeg kon worden verdiend? Jazeker...zo werkt het nu eenmaal. Alles draait om geld, zo hebben we de wereld gemaakt. En als het geld niets meer waard is, dan krijgen we taferelen zoals dat nu in Libanon gebeurt.

Zojuist hoorde ik van een nieuwe vorm van oplichting. Bekende internet-influensors geven advies over hoe je rijk kunt worden. Dat advies kost natuurlijk geld. Doe het niet.

Strekking van mijn relativerende boodschap; met geld maakt je geld en rijk worden lukt niet zomaar. Sterker nog, het lukt 99 x van de honderd keer niet.
Ben jij die ene? Dat kan, maar dan moet je wel uitzonderlijk zijn in wat dan ook. En niet een beetje goed, nee - echt talentvol en uniek. Uniek zijn is een gave en dat kan idd leiden tot rijk worden.
Dus vraag aan anderen of je zo uniek bent, als je denkt dat je bent. En vraag om een eerlijk advies.
Oké, dat is plan A. Zorg ook voor een plan B - gewoon gelukkig worden bijvoorbeeld en fun hebben zoveel je kan, zonder dat je een klaploper wordt die bijstand van de regering nodig heeft.

Slim zijn, volwassen zijn, dat dus.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info