www.ideemachine.nl (Robots&Zo)
                                                                                                 


656981

bezoekersaantallen gestart in 2013

Robots... the future is ours.

(2456, just before the first Robot-war)


 


In verband met publicatie van mijn e-boeken TARA - VONNIE en R-PHOENIX (samen goed voor 124 hoofdstukken) en mogelijk SK1TTEL (kinderboek - 9-10+ - 34 hoofdstukken) is alles behalve mijn blog en het SF-onderdeel Aenea (te vinden bij losse ideeën) afgeschermd.

Mijn E-boeken zijn te koop op BOL.com en op KOBO.com.


DE TARA-SAGE

Let op; De Tara-Sage begint rustig en vriendelijk, maar verloopt via complexe omstandigheden naar een avontuur vol hightech, horror en explosief geweld - 12+.

1. De Stille Tuin, 2. Rotopia x Utopia en 3. Morgenster ; In deze 3 delen volgen we twee Robots (Tim en Tara), die leven in een volledig en 'goed' werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-Robot, meeneemt op een ongekend avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.  (de 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; TARA)

4. De Puls, 5. De weg naar Rotopia en 6. Eri-Lene Deze 3 delen betreffen een vervolg op TARA. We bevinden ons nu in een andere Metropool (Krash-city) en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (zeer mens-gelijkende Robots). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.  (deze 3 delen zijn samengevoegd tot één e-book; VONNIE)

7. R-Phoenix Dit verhaal betreft een vervolg op TARA en VONNIE. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle geavanceerde Robots moeten worden vernietigd. (Dit e-book is het einde van de Tara-sage)


Overige boeken in ontwikkeling


8 Skittel (SK-1-TT-EL) Een Robot moet zichzelf opvoeden. (parodie op Pinokkio). Ook Tara speelt een kleine rol in dit boek. (Gereed zomer/najaar 2021 en wordt als het aan mij ligt een geïllustreerd kinderboek). Manuscript begin juli 2021 ingeleverd bij diverse uitgevers.

9. Minox, ofwel, De reis om Teegarden B in tachtig dagen. (nu volop mee bezig) Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een kostbare weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de (on)mogelijkheden voor de mens op die planeet. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal MINOX, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot RAW slagen?

10. Robot-o-Logie. Betreft mijn 1e e-boek van de Serie Robots&Zo. Het is geen verhaal, maar een diepte-analyse van de Robot-wetten, ter voorbereiding op de Tara-Sage. Te koop op Bol voor maar 1,99 euro.)

11. De Kubus. (spannend SF-verhaal in de wachtrij)

12. De Opdracht. (kinderboek 12+ in de wachtrij)


Ik ben geïnteresseerd in Sciencefiction/Fantasy, kinderboeken, kwantummechanica, kiezelstenen, Atlantis, archaïsche historie, Theosofische bespiegelingen en Tarot. Helaas heb ik chronische PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me absoluut niet om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via  mailadres; Ronnievandepas@gmail.com.

 

BLOG - PAS OP - Tweezijdig kartelmes, snijdt diep.


Terug naar overzicht

17-03-2021

De Kluizenaar

En daar is ie dan, de kaart Kluizenaar, rechtop (gelukkig). Het betekent dat ik me los maak van mensen, iets wat inderdaad gebeurd. Op weg naar geestelijke ontwikkeling, al zullen velen zeggen, een geestelijke ondergang.
De dood is iets vreemds, vind ik nog steeds. Stel je gaat dood en je ziel verblijft elders in de eeuwigheid. Verdomd, das lang. Dat betekent dat je ziel elders is totdat de sterren zijn verdwenen en de zwarte gaten zijn opgelost in straling. Zolang duurt de eeuwigheid. Het aantal cijfers met nullen kan ik niet hier kwijt. Zo lang en niet te vergeten veel langer dan de aarde zal bestaan.
Hopelijk is er dus een andere plek. Een ander universum, een andere planeet en een ander lichaam. Of je daar weer dezelfde mensen ontmoet, weet uiteraard niemand, al vermoed ik via mijn dromen, van wel. Ik denk niet dat je je leven opnieuw doet. Niet dezelfde vrouw en kinderen of werk, maar wel dat die zielen deel uitmaken van je nieuwe leven, misschien als vriend of vriendin, minnares of collega.
Reïncarnatie op Aarde lijkt evenzo mogelijk, maar dan kan je echt op zoek naar jouw verleden. Lijkt me niet wenselijk. Daarom zal je geest waarschijnlijk - na een tijdje - verdwijnen om zich gereed te maken voor het nieuwe leven.
Een leven in de hemel of hel geloof ik niet. Wat moet ik daar? Een eeuwigheid !!! tafeltennissen, films kijken, de aarde en mensen bestuderen? Er zit geen smeu in, dat eeuwige plezier, zonder verdriet, altijd vrolijk, zoetsappig. Anderzijds, de hel lijkt mij voor Hitler wel prima, vooral die eeuwigheid.
Mogelijk - als je in de hemel of hel komt - wordt je aan het werk gezet. Als goede of slechte kracht op Aarde. Maar ja...inmiddels zijn er duizenden miljarden mensen gestorven. Hebben die allemaal werk gekregen?
Conclusie; een niets in de eeuwigheid lijkt de meest logische optie. Denk daar maar over na, want dat betekent - one change, one shot. NU!Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info