Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634282

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

13-09-2020

Vergankelijkheid

Deze week overleed Diana Rigg, ofwel Emma Peel uit de Britse serie the Wrekers. In mijn pubertijd vond ik haar geweldig en daarom vindt mijn echtgenote het nog steeds vreemd dat ik een blondine als levensgezel heb genomen. Hoewel...Blondie vond ik ook geweldig.

Vergankelijkheid...niemand overleeft deze wereld en zachtjes aan beginnen belangrijke personen in je leven je te ontglippen. Van familie tot externen, waarvan Diana Rigg er ook één was. Feitelijk begon het besef met David Bowie. Was hij al zo oud, nee toch? Maar toch...hij is weg. We verliezen vanaf nu. Er is af en toe winst - hele mooie winst zelfs in de vorm van kleinkinderen - maar de vergankelijkheid zet zich door. En hard. Kleinkinderen worden heel snel ouder, je lichaam doet steeds minder wat je wil en er komen zelfs klachten, die je nooit had verwacht.

Enfin, de kunst is om het te accepteren en soms ben ik wel eens jaloers op mannen van mijn leeftijd die een prachtige grijze baard hebben, die hen goed staat. Ik worstel nog steeds met het ontwikkelen van een fatsoenlijke baard, laat staan een volle grijze baard. Ik twijfel welke kant ik op wil. Zal ik me laten meevoeren met de tijd, of zal ik eens gek doen en bijvoorbeeld gaan free-jumpen over balken en blokken, iets wat ik vroeger goed kon (behalve salto's en schroeven). Nou ja....ik weet het niet. Meer wandelen is misschien al voldoende samen met een geestelijke bezigheid zoals schrijven en lezen.

Inmiddels ben ik - nagenoeg - los van welke verplichting dan ook. Vrij noemen ze dat. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Mijn laatste - zeer dwingende - vriend heb ik verlaten. Het wordt misschien zijn dood wel, maar ja...survival of the fittest, toch? Ik heb wel andere vrienden, waar ik mee begaan ben, maar toch meer op afstand. Het lijkt mij het beste, om niemand meer te besmetten met mijn vloek. Des te langer de vloek niets uitvoert, des te beter.

Deze site heeft zijn belang gehad. 600.000 bezoeken en het heeft geleid tot een tweetal echte e-boeken. Er volgen er nog 5 minimaal. Hoewel ik misschien niets verkoop, is het toch mijn doel in de hoop dat het verhaal van Tara, de Kubus en de opdracht ooit door ??? worden gevonden. Wellicht over 100 jaar, maar dat deert mij niet. Ik heb daar vertrouwen in. Er moeten namelijk altijd originele verhalen naar voren komen voor ontwikkeling tot game of film/serie. De Tara-sage is daar m.i. goed genoeg voor. En origineel!
Is het goed geschreven? Dat weet ik niet. Ik weet zelfs niet voor welke leeftijdscategorie het is. Dat moet de markt maar uitwijzen.

Aldus, ik schrijf, dus ik ben.

Have fun.....voordat het....O, jee....het is al te laat (corona). Zie je wel!
Nou eh...geniet van de liefde dan maar.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info