Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

635461

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten, De Stille Tuin, Rotopia x Utopia en Morgenster (de Tara-sage) zijn nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 , 3,14, 1,99, 1,99 euro worden gedownloaded naar de e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

09-07-2020

Nieuwkomers

Inmiddels ben ik op mezelf, uitgezonderd directe familie. Het is dus stil rondom mij heen, het leventje kabbelt rustig verder, alleen de wereld is in verwarring.
Stil is het ook op straat. Ik laat 4 x per dag mijn hondje uit en wat ik eerder merkte; nieuwkomers zijn niet altijd een aanwinst.

Of wel ze praten geen Nederlands, of wel ze zeggen niets, zelfs niet in de vroege morgen op een afstand van 1,5 meter. Meestal beantwoord ik het niets-zeggen met "dan maar niet" en neem me voor om helemaal niets meer als eerste te roepen. En dit....in een klein Brabants dorp!

Laat staan hoe het in de Randstad gaat. De migratie loopt op in 2050 tot 40% mensen met een migratieachtergrond. Je kunt hierover een aantal gedachten over hebben;

- Angst, we hebben ons mooie landje weggegeven, want na 40% volgt 50, 60 en misschien wel 70%. Bijkomend nadeel, de migranten hebben niet altijd de beste keuze qua religie gemaakt. Nederlanders trouwens destijds ook niet. Hoe dan ook, schat ik de Islam negatiever in dan de Christelijke cultuur althans voor de autochtone Nederlander. Gevolg; wrijving, enclaves, no-go-area's, religieuze druk, discriminatie, racisme, negatieve racisme, bewapening, dualisme in de politiek en uiteindelijk totale chaos.

- een welkome aanvulling. Immers uit het verleden blijkt dat migratie van alle tijden is en dit altijd heeft geleid tot een status quo. Voorbeeld de verovering van de Romeinen op de Galliërs, de overwinning van de Indianen door de Amerikanen enz. De cultuur wordt een smelt brei ten voordele van iedereen. We leren meer van elkaar, gaan anders denken, anders eten. Ander voordeel de bevolking kan verjongen en dat komt ten goede aan de economie.

Twee verschillende gedachtes. Twee verschillende werelden. Niemand weet hoe het eruit komt te zien....echter.....als ik nu de kleine veranderingen in mijn piepkleine dorpje bekijk, vrees ik toch het eerste scenario.

Helaas, een weg terug is er niet meer. Accepteren, meedenken, meedoen of weggaan.

Canada lijkt mij een goede optie voor veel migratie van autochtone Nederlanders. Als dat gebeurt....zitten we in Nederland zo aan de 60%. Een omslag, een niet om te draaien scenario. Een doemscenario voor velen, lijkt mij. Ik zelf maak me er niet al te druk om. Als het zover is, ben ik over de 80. Maar mijn kleinkinderen.....die zullen echt een keuze moeten maken. Hopelijk doen ze dat niet te vroeg. Canada is zo ver weg.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info