Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634273

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

05-07-2020

Chernobyl

HBO, de serie gekeken. Natuurlijk weet ik het verhaal van Chernobyl. We zaten er bovenop....een radioactieve wolk vanuit de Wit-Rusland naar Zweden en maar hopen dat het niet hier naar toe zou komen. Ik weet ook van aanvullende verhalen, de mensen die onmogelijke taken hebben uitgevoerd, de zieken, de verlaten regio, waar nog immer de kermis staat te verroesten en ook de honden die daar de macht in hun klauwen hebben genomen. Later volgde het toerisme, de selfies bij de kermis, de geigerteller die nog immer uitslaan.

Veel later las ik het boek van het onzichtbare leven van Ivan Isaenko, even indrukwekkend en schokkend. De gevolgen van de radioactiviteit zichtbaar gemaakt door een jongen in een weeshuis te Wit-Rusland.

Maar...de serie biedt meer. Uiteindelijk vind ik de scene waar de professor duidelijk maakt hoe de ramp heeft kunnen gebeuren, de meest aangrijpende. De meest emotionele beelden behoren toe aan degenen die in de eerste dagen en maanden hun best hebben gedaan om erger te voorkomen. De mijnwerkers, de brandweermannen en de opruimers op het dak.

Rusland had al veel helden, maar in 1986 kreeg het er honderden erbij. Natuurlijk was er een systeem wat zorgde voor een automatisch "vrijwillige" aanmelding, maar toch....Ze stonden op. Voor Rusland om te doen wat moest gebeuren in de wetenschap dat ziekte en dood heel erg dichtbij kwamen.

Zouden Nederlandse jongens dit ook doen. Ik vermoed van niet. Daar zijn we veel te slim en te individualistisch geworden. Ja, dag.....en hopla in de auto, ver weg, zoiets.

Ten slotte, wetenschappers zijn onmisbaar bij het oplossen van problemen, dat zien we nu ook. Een boer of schilder maakt geen vaccin. Daarom is het altijd goed om innovatie te bejubelen. De weg daar naar toe is goed tot uitstekend onderwijs. Voor minder moeten we het niet doen. En...gelijke kansen voor iedereen. Je zou maar net dat geniale brein missen, omdat de busreis naar de school in plaats X te duur was. Of...zou een hogere macht er voor zorgen dat dit wel goed komt?

Ten slotte (ja, nu echt); Er komt een moment dat de kennis van de wetenschap te groot wordt voor de aarde/mensheid. Anders gezegd, de gevolgen van een kennis liggen altijd in de toekomst en de toekomst blijft een ongewis iets. Daarom is het antwoord van de vraag op alles (in het boek/film The hitchhiker guide of te Galaxy) een nummer; 42. Een onbegrijpelijk antwoord...voor ons simpele mensen dan, niet voor de supercomputer die ooit komt.

Ooit....als de maan niet op de aarde valt.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info