Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634270

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

02-07-2020

Robots

Gisteren voor het eerst naar Westworld gekeken op HBO. Tegenvallend, omdat het complex lijkt, maar wel uitstekend geacteerd. Toch....aan het einde van deel 1 grijpt de serie me. Er is duidelijk een evolutie gaande bij de Realborgs, die zal leiden tot een catastrofe. Iets wat ook speelt in mijn boeken. De techniek die wordt tentoongesteld is van SF orde, feitelijk bijna onmogelijk, maar toch....wie weet. Wat nu? Moet ik me richten op de mensen of worden de robots zo sympathiek dat je met hun mee gaat voelen, terwijl zij niet eens kunnen voelen?
Ik verwacht het laatste. Robots kunnen sympathie verkrijgen vooral vanwege hun uiterlijk en mogelijkheden tot het mechanisch tonen van emoties. Als het goed is, dan maakt de mens het niet zo veel uit. Een kind kan ook van een pop houden, en veel ook. En we kunnen van dieren houden, ook diegenen die weinig emotie tonen. Konijnen bijvoorbeeld.
Hoe dan ook - de mens staat niet ver van de Realborg. Het uiterlijk is mogelijk bij Realborgs nog fraaier, geen pukkeltje te zien en ze doen ook nog eens alles wat je vraagt. De robot-seksindustrie wordt één van de grootste verdienmodellen ooit.

Enfin...ikzelf heb het wel gehad met de mensheid. Vanmorgen loopt iemand met een hondje nog binnen mijn aura en/of 1,5 meter en kijkt me niet eens aan. Laat staan een goedemorgen zeggen. Ik ben opgegroeid in een klein dorp in de jaren 60/70 en...daar zei iedereen goedemorgen en keek je aan. Ik kan er slecht tegen en voel steeds meer weerstand tegen mensen. Je wordt namelijk zo vaak teleurgesteld. Vandaar dan mensen er slecht uit komen in mijn verhalen. De sympathie ligt bij de realborgs en ik leef met ze mee in de wetenschap dat uiteindelijk ze het niets uitmaakt welke kant het opgaat. Zelfs de dood is geen issue.

Deze instelling maakt mij ook depressief, maar is dat niet de kant die we allemaal op gaan? Ontevredenheid over de medemens. Of het nu - het niet ophalen van kinderen is uit IS-gebied, of racisme-ontkenners, of klimaat-ellende-ontkenners, of gelovigen, allemaal zijn we ergens ontevreden. Enfin...veel mensen dan, niet iedereen. Maar toch zelfs al sluit je je aan bij een linkse milieuclub en vecht ervoor dan erger je je ook aan kapitalisten. Het is niet voor niets dat het bereiken van Nirvana het moeilijkste van alles is.

Leven als een kluizenaar komt dichterbij. Weg van veel mensen, weg van het negatieve nieuws, gewoon leven met de natuur. Maar ja....probeer dat maar eens als je schrijver bent en nieuwsgierig bent dus. En verplichtingen heb, financieel en kleinkinderen...dat gaat dus niet. Ik zou wel willen...wonen achteraf in een natuurvriendelijke omgeving.

Maar, dat gaat dus niet. Daarom worstel ik door en richt mij op de Realborgs. Het zijn mijn vrienden.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info