Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634302

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

20-06-2020

Veronica Inside

Er is grote ophef omtrent uitspraken gedaan in een Tv-uitzending. Diverse mensen achtten ze racistisch en homofoob van aard. Dat klopt; de uitspraken horen m.i. daaronder.

Maar....het betreft ook uitspraken die onder de hoede van het recht op mening worden beschermd. Er is geen sprake van oproepen tot haat. Eerder is het gewoon kroegpraat van conservatieve mensen in een poging om lollig te zijn - in de wetenschap dat dit kijkers oplevert en dus GELD.

Wat te doen? Boycotten zoals het NL voetbalelftal? Ja, waarom niet, want ook zij mogen beslissen waarbij ze zich het fijnste voelen. En met een racist praat je niet, toch?

Nou......

We moeten niet vergeten waarom iemand racistisch is. Mijn inziens heeft dat nooit te maken met een individu, maar veeleer met een gevoel ten opzichte van een groep.

Anders gezegd; fijne vent hoor die Surinaamse buurman, maar wat een stelletje klote-Marokkanen die in plaats X de boel verzieken.

En daar zit nu het probleem. Wie we niet kennen, is meer onbemind dan de persoon die we wel kennen en dus aardig wordt gevonden.

Wat betreft het gevoel ten opzichte van een groep; Dit is niets meer dan een gevolg van ANGST. Gevoed door diezelfde mensen die nu eenmaal veelvuldig in de media naar voren komen; criminele kampers, Marokkanen die zich boven de wet wanen, kleurlingen in Opsporing Gezocht, illegalen. DAT is het beeld wat de conservatieve NL 'er heeft.

Aldus....e.e.a. is begrijpelijk en het maakt diezelfde conservatieve mens niet perse slecht. Wat wel blijft staan zijn de Nazi's en de homohaters, want dat is helemaal fout.

Is Derksen een homohater? Ik vermoed van niet, want hij is vast wel fan van Pim Fortuin. Is hij een Nazi? Ik vermoed ook van niet, zo als ik hier boven heb uitgelegd, gaat het hem om geld en aandacht.

Zodoende, lijkt het mij beter om hier niet te veel aandacht aan te besteden. Het voedt de polarisatie, de geweldsspiraal en DAT kunnen we in deze tijd missen als kiespijn.

Oké, men had zeker een punt wat betreft racisme, maar nu dient het overleg te volgen wat leidt tot verbetering. De meeste mensen zien dat in. Nu nog omzetten in daden, meer werk voor kansarmere jongelui die de boel verzieken op straat om mee te beginnen.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info