Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634295

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

14-06-2020

De berg

Waarom schrijf ik op mijn blog, zo hard, zo negatief, destructief op z'n Schopenhauer-wijze, nihilistisch en verwijzend naar de Übermensch van Nietzsche?

Het is omdat vriendelijkheid, liefde, aardig zijn, meelevend, behulpzaam evenzo tot niets heeft geleid dan uiteindelijk weer een terugval in mentaal opzicht. Ik moet wel de weg van Nietzsche volgen - al wil ik dat eigenlijk niet.

De meeste mensen zijn de weg kwijt, uit het oog verloren.

Een voorbeeld; gisteren op het nieuws een witte man die - "vergeef mij" - op zijn bordje had geschreven bij een antiracisme demonstratie. Hij verwees naar het slavernijverleden van Nederland. Hoezo moet hij - iemand uit 2020 - worden vergeven? De weg kwijt dus.

Grootkapitalisten - de weg kwijt. Wat willen ze eigenlijk? Meer, meer zoals bijvoorbeeld Assad die 120 miljard !!!! heeft weggesluisd naar veilige banken?
Voetballers die nog steeds miljoenen per maand verdienen en vooral auto's kopen die een vermogen hebben om het asfalt bij wegrijden te verbranden. Hoe dan...waar ga je racen? Kunstliefhebbers die veel schilderijen wegstoppen in hun eigen villa's?

Neem dan een Elon Musk. Die doet tenminste iets voor de wereld en maakt uiteindelijk misschien wonen op de maan mogelijk. Maar wacht ff. Voor wie? Niet de arme schoenpoetser in India, nee, ook dit wordt een feestje voor de superrijken, let maar op. Alles is scheef gevormd op deze wereld. Is er een alternatief? Een wiskundig rechte wereld - waar iedereen een gelijkwaardig basis-inkomen heeft? Kan dat? Ik denk het niet, want er worden meer en meer mensen geboren, dus moet de economie meegroeien met het aantal wereldbewoners - en dat zie ik niet gebeuren. Kijk maar naar het eerste de beste rampje wat ons nu overkomt (Corona).

Communisme is en was een illusie. Kapitalisme was en is oneerlijk en daar moeten wij aardbewoners het mee doen. Socialisme dan? Hm...een kanshebber, maar als zelfs nu - in de corona-crisis - rijke landen al vaccins opeisen omdat ZIJ het kunnen betalen, is van een sociaal mondiaal gevoel niets terug te vinden. Ook kansloos dus.

Blijft over; het Nihilisme. De Übermensch - een mentale houding die alle ellende accepteert. En....wees gewaarschuwd, beste Europeanen, ook wij zullen vroeg of laat allemaal deze sub-religie moeten aanbidden. Is het niet een economische ondergang, dan mogelijk een invasie vanuit andere landen (immigratie) dan wel een verwoestende klimaatverandering.

Aldus....ik train alvast, al had ik ook het liever anders gezien. Maar voor de utopie, een zorgeloos bestaan, vol liefde en plezier, moet ik wachten tot na de dood. En maar hopen dat het bestaat; een hemel, een opgaan in de kosmos, een universeel bewustzijn. Enfin....dit dus, ik probeer positief te zijn, maar de werkelijkheid vernietigt dit streven in mijn brein binnen enkele seconden.

Ik blijf wel aardig hoor, dat wel. Wees gerust.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info