Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634304

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

13-06-2020

Beeldenstorm

De schande van vroegere mensen blijkt mentaal overdraagbaar te zijn naar nazaten van slachtoffers. Daarom worden de eer en glorie beelden van slavernij-profiteurs vernietigd of besmeurd. Zo ook die van Columbus en wordt uit voorzorg het beeld van Abraham Lincoln bewaakt.

Wat hier vergeten wordt, is de tijdgeest waarin een persoon destijds leefde. De Romeinse tijd is bijvoorbeeld niet te vergelijken met de huidige. Een voorbeeld; Neanderthalers werden massaal verkracht en vermoord door de Homo Sapiens (wij dus), Egyptenaren borgden vrouwen op in afgesloten piramides, Indiërs verbranden weduwen, Romeinen slachten mensen af voor plezier, zo ook IS en slaven houden is net zo oud als het moment dat de Homo Sapiens aan de macht kwam.

Natuurlijk is slavernij een zwarte inktvlek en het gebeurt nu ook nog, in Qatar bijvoorbeeld. Maar is het boos worden op de schande van toen - die echt niet weg gaat, want het is en blijft geschiedenis - te vergelden met het wegdoen van beelden? Nog afgezien dat enkele van deze personen - in volle overtuiging - meenden dat ze hun vaderland dienden en welvaart brachten (zou jij het destijds ook hebben gedaan in die tijd? - Ik sluit dat niet uit), zijn er ook personen bij die het land wat ze dienden met hun lichaam en ziel. En zelfs hun complete leven in dienst hebben gesteld van het land. Soms met groot gevaar.

En wat nu? - zullen we alvast vaststellen dat een straatnaam van een varkensboer nooit en te nimmer publiekelijk mag worden vereerd? Moet ik nu spugen op het graf van mijn ouders, omdat ze heel hun leven vlees hebben gegeten?

En als de geschiedenis naar het nu wordt gebracht...wat doen we met mensen die NU nog profiteren van de slavernij, doordat hun kapitaal nog steeds groeit?

En hm....Hoe gaan we de slavernij bekijken in het licht dat Afrikanen zelf slaven vingen om ze over te dragen aan de Kolonisten?

Waarom wordt er niet gedemonstreerd in Arabische landen, ook grote slavenhandelaar-maatschappijen?

Het geheel wegpoetsen of vergelden van de schande, kan gewoonweg niet, het is te complex en sommige landen/personen worden niet bereikt. Het lijkt mij beter om over het verleden heen stappen en ons qua die schande ons helemaal richten op het NU. Dus daar ben ik het helemaal mee eens, racisme/discriminatie moet in zijn geheel verdwijnen, wereldwijd. Of dit ooit gaat lukken?

Hoe dan ook....de nu gekozen vormen van protest - grootschalig en gewelddadig - gaan leiden tot meer morele en sociale zuiveringen.

Want; Na foute (media)-bazen, die meisjes en vrouwen misbruikten, komt nu iedereen die met slavernij en racisme te maken heeft gehad aan de beurt. Daarna wellicht de groot-kapitaalbezitters, groot geld is fout geld, daarna mogelijk alles wat te bloot is, ook zeker zwarte piet, Kerst en Pasen. Daarna de Christelijke kerk (O, wee - wat heeft die wel niet op zijn kerfstok sinds pakweg het jaar 300 na Christus. Dat wordt ook nog een dingetje), daarna mogelijk de veehouderij, dan de palmolie-producenten, de Chinezen want die gaan vast nog een keer met een dierenmarkt de fout in, de illegalen, de visserij, de huisjesmelkers, politiek foute mensen (voor ieder wat wils dus), de hondenfokkers, de LBT G's, de ongezond levende mensen, de Eskimo's, de walvisvaarders, de dolfijn-eters, de nazaten van Columbus, de nazaten van de vroegere slavenhandelaars....

Dit - of deze mogelijke opties - gaan leiden naar een "voorzichtigheid" die ik vrees. De smeu van ons westerse leventje, zoals dat ergens vanaf 1950 is gevormd, gaat namelijk verdwijnen en wel middels;.......

De politiek, let maar op. Angst gaat regeren.

NEE, NEE, Nee, niet genoeg. Het moet schuren.

Oké...Om echt effect te krijgen, stel ik voor om na te denken over;
- het Colosseum te Rome (slaven voor plezier destijds vermoord),
- alle WK stadions in Qatar (gebouwd op slavernij-principes),
- de binnenstad van Amsterdam en Antwerpen,
- de Machu picchu tempel in Peru,
- de beursgebouwen van Wall-Street en Londen,
- alle kledingfabrieken in India en Bangladesh,
- en de scheepsloopbedrijven die mensen gebruiken voor een hongerloon.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info