Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634300

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

10-06-2020

Luc Tuymans

Al lezende in een boek over Luc Tuymans, een nog levende 20-21e eeuwse schilder uit Antwerpen, besefte ik dat middelmatigheid tot niets leidt, behalve dan tot een middelmatig leven.

Zijn leven veranderde van "klasse en intensiteit" doordat hij ging schilderen. En ja, klasse-verschil van leven bestaat. Wil je erbij horen? Verander dan.

Luc Tuymans schildert voor de elite, want de meeste mensen begrijpen hem niet. Moderne kunst, waarbij dubbelzinnigheid een factor van belang is, is nu eenmaal moeilijk. Vind ik zijn schilderijen mooi? Soms....maar zijn achterliggende boodschap is indrukwekkend en die uiting maakt hem tot een autoriteit op het gebied van de Moderne Kunst.

Dit besef kan maar één ding betekenen. Kom boven het maaiveld uit, althans probeer het.

Hm...Ik schrijf....SF. Niets bijzonders, weinig nieuws, alleen een beetje anders qua stijl. Als ik wil imponeren (exploderen) middels mijn schrijfwerk dan moet dat wellicht hier op mijn blog, want op Twitter, FB en Instagram verzuip ik in de massa.

Oké, we proberen het. Vanaf nu snijdt mijn mes aan twee kanten en diep tot op het bot. Laat ik direct beginnen.

Gisteren werd de wereld getuige van de begrafenis van een zwarte crimineel en wel in een gouden kist. Hij werd uiteraard slachtoffer (je kunt gewoon als crimineel wachten op je ondergang) en wel van een witte politieman, die nu - vóór de rechtzaak - als schuldig door het leven moet, met de eeuwige stempel; racist.

Waar wringt dit gegeven allemaal?

Zou het kunnen dat de actie van de agent geboren werd uit pure angst en niet perse uit racistische motieven? Immers, elke politieagent in de USA gaat de straat op met de gedachte dat alles kan gebeuren en (vooral ook) ook dodelijk geweld en vooral gebezigd door kleurlingen. Ja, ja....het is niet anders. Het is een feit en nee, Ik ben geen racist al lijkt het er wel op.

Maar eerlijk....iedere witte Nederlandse mens die opsporing verzocht en Hart van Nederland kijkt, heeft tijdens de periode van uitzending racistische en/of in ieder geval negatieve gedachtes. Angst heerst beste mensen, al wil niet iedereen dat geloven.

De agent in kwestie was uiteraard onmiskenbaar ook bang en die omstandigheid leidt keer op keer tot afwijkend politioneel gedrag. Praat ik de actie van de agent - die geen gevoel meer had voor zijn arrestant - goed, Nee, maar verrassend vind ik een dergelijke actie, ook niet meer.

Angst is zodoende leidend geworden bij de witte Amerikaanse politieagent. Keer op keer de wetenschap dat ook andersom slachtoffers worden gemaakt. Dode agenten, beschoten door criminelen of gestoorden, omdat ze eenvoudigweg een wapen hebben. Elke debiel daar kan namelijk een vuurwapen bezitten.

Maar...9 minuten roepen om lucht....9 minuten! Mee, eens, dat is ook een feit en daar mag deze agent zich voor verantwoorden. Maar weet wel...morgen kan het weer gebeuren en ook ten opzichte van een agent.

Een individueel handelen bekijken en beoordelen, leidt dus niet tot verandering en een paar demonstraties ook niet. Want let op mijn woorden;, het wantrouwen, de angst, het geweld wordt alleen maar erger.

Hoe dan ook. In de USA heeft de harde polarisatie tussen wit en zwart zichzelf zo geschapen, doordat eenvoudigweg de eerlijke economische verhouding tussen de twee partijen oneerlijk was en ook nog is. Men heeft verzuimd om de ultieme multiculturele staat uit te roepen, vlak na de afschaffing van de slavernij. Althans in de loop van de tientallen jaren had men dit moeten doen.

En dus...Ja, wordt je als kleuring vaak genoeg een crimineel, maar wat anders? Drie baantjes voor een fluploon?...Een loonslaaf, zo wil je toch niet de geschiedenis in. .

De oplossing;
- Sociale en militaire dienstplicht voor alle meisjes en jongens vanaf 15 jaar. Men moet elkaar leren kennen.
- Acceptatie van diversiteit. Alleen te veranderen door geen raciale enclaves te behouden. Weg met de blanke elitebuurten, weg met de zwarte en latino achterstandswijken.
- Digitale sollicitatie zonder gender/naam en bindend zonder een persoonlijk gesprek.

Daarnaast is het aan de jeugd om dit probleem te keren. En uiteraard aan de politiek. Dus er moet een jong en charismatisch verbindend politiek figuur opstaan die anders is en denkt dan de gemiddelde Republikein of Democraat.

Ik roep God op die persoon te creëren. Bij het uitblijven....wacht namelijk de hel. Eerst daar, later ook hier.

NEE NEE NEE; Je zou snijden tot op het bot, toch?
Oké.

De echte oplossing; Ik stel me voor dat verplicht gemengde huwelijken een eerste stap kunnen zijn. Ook raciaal Tinderen s.v.p. om zoveel mogelijk mutanten te verkrijgen. Zo verkrijgen we wereldwijd meer licht-getinte mensen en valt er steeds minder te discrimineren.

De Endlösung is ook in zicht, maar dat vergt wel wat inzet. Een sterkte grote gezonde kleurling zou zijn zaad beschikbaar kunnen stellen, zaad genoeg. Ander voordeel is dat de gemiddelde penislengte met 8 centimeter stijgt. Er is wel een nadeel, vanwege deze ene zaaddonor; genetisch krijgen we meer mongoloïde kinderen.

Maar....hé. In plaats van "He Kwata, kijk eens uit waar je loopt, anders prik ik je kapot"....

"He Kwata....Kom hier, krijg je een knuffel".

Een win-win-situatie.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info