Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634303

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

06-06-2020

Zarathustra

Het verhaal van Zarathustra begint vlak na het afdalen van de berg.
Ik ga de berg op.

De meeste mensen zijn blijvers. Ze houden van een vaste plaats om te wonen en settelen om het zomaar te zeggen. Woonwagenbewoners zijn ook blijvers, al pretenderen ze van niet. Maar de tijd van rondreizen is voorbij, ook voor hen. Enkelen reizen wel, van plaats naar plaats en soms leven ze van de natuur. Eerlijk gezegd, ik zou dat ook wel willen, maar doe het niet, omdat ik mijn familie, lees vooral kleinkinderen, niet te lang wil missen.

Ik doe het anders, zo heb ik nu ontdekt. Ik ben een reiziger voor mensen. Vaste plaats, maar geen verbintenis met anderen (meer), behalve met naaste familie. Zodoende kennen veel mensen mij en hebben mij zeker als vriend beschouwd, maar als het tijd is om te gaan, dan doe ik het ook. Het is hard, op social media noemen ze het ghosting, een spook-vriend, die er wel is - virtueel op FB bijvoorbeeld, maar je nimmer of amper meer ziet en spreekt.
Het is mijn keuze, de keuze van de berg, alleen, bijna alleen, zonder gezelschap buiten familie en ik meen dat dat het beste voor mij is, hoewel ik ook hunker naar goed contact met gelijkgestemden.
Die laatste categorie vind ik nagenoeg niet en dan nog, eenmaal gevonden, het is altijd tijdelijk.

Mijn contact met de mensheid wordt zodoende een virtuele, via deze site waarop geen interactie plaats kan vinden.

Al met al....ik ben een zonderling, een afstandelijk iemand, een kluizenaar, een schrijver die vooral in zijn hoofd druk is.

Niet te vergeten, een reden dat ik zo ben geworden is ook te vinden. Veel verhuizingen, veel verschillende werkplaatsen, het ongeluk wat mij achtervolg(de?) hebben mij zo gevormd. Daarbij opgeteld mijn persoonlijke ontwikkeling en ziedaar, de kluizenaar. Ik ben daarin niet alleen hoor. Ik behoor tot die categorie onbegrepen mensen, zoals vaker bij creatieve mensen met autistische trekjes.

Ik vermoed dat mijn keuze voor nu en in de toekomst is gemaakt. Te veel teleurstellingen leidt uiteindelijk ook tot dit standpunt, hoewel ik weet dat ik anderen daarbij verdriet doe. Maar die mensen....die vinden wel anderen en hebben mij niet perse nodig om verder te gaan.

Ik ga me richten - volledig - op het schrijven en het bewandelen van de berg. Of ik ooit naar beneden kom, zoals Zarathustra....ik weet het niet.

Nog van belang; ik weet alles al van deze wereld. De onverschilligheid, de haat, de weinige liefde van mensen, die trouwens meestal als eerste de klos zijn, het racisme, de ellende, de onwetendheid, het misbruik van de natuur, de wil tot macht, de onbeheerste lust, de verschoppelingen, het verdriet, de ongelijkheid.

Vertel mij wat ik niet weet!Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info