Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634301

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

26-05-2020

De Meid

Afgelopen nacht bevond ik mij in een boekenwinkel. De bedoeling was om een boek uit te zoeken en daar een artikel over te schrijven. Vele boeken vielen bij mij af, totdat ik plotseling op een juweeltje stuitte. Het boek had een echte inhoud en de zinnen waren van grote schoonheid. De jury complementeerde mij met mijn keuze. Ik herinner mij één zin;

"Anders rol je de meid maar hier naar toe, dan wordt de stront vanzelf opgeruimd".

Ik en alle anderen vonden het een geniale zin, moesten lachen ook, maar nu ik hem lees, valt er weinig te lachen. Tot zover deze droom, die mij alweer half wakker hield (anders zou ik de zin niet herinneren) en mijn lichaam op kookpunt bracht. Kletsnat wakker van het zweet, niet normaal meer. Wat is dat toch met die dromen van mij? Veel hebben betrekking op mijn jeugd - ik kan de geur van het zwembad nog ruiken - fijne zaken, maar ergens ligt daar een onverwerkt trauma, waarvan ik niet kan achterhalen wat het is. Pesten? Nee. Achtergesteld?, nee. Geen vrienden?, ook niet. Eerlijk, ik heb een fantastische jeugd gehad al vertellen mijn dromen kennelijk iets anders.

Het mooiste leven lijkt mij een leven waarin je de jeugd vast kunt houden. Leven als een Bohemien, zeg maar. Het is mij niet gelukt, mijn kinderen ook niet. Slechts een enkeling kan dit ideaal bereiken - meestal door single te blijven en werkzaam te zijn in een artistiek beroep.

In het normale leven zijn er drie wegen. Twee daarvan lijken vrijwillig, de laatste niet. Het betreft de gewone weg, de rand van de put en de put zelf. Soms zit ik op de rand, eh ja, vrijwillig, want dat is nu eenmaal mijn aard. Het is altijd oppassen dat je er niet in valt, maar gelukkig heb ik een lijntje die mij vasthoudt. (Wilma).

Tot zover. Soms lukt het mij dus niet te werken aan het boek: 80 dagen, hoewel ik er veel zin in heb. Dat ligt aan het randje. Het randje van de put. Soms kijk ik erin...en dan is het beter om mijn ogen te sluiten. Lekker ff slapen, daar knap ik het meest van op.

O ja, vanmorgen een eikenboom gelezen met de Slizali-methode. Uitslag: Wunderb?rg AVR? 2395 5623 9899 0971Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info