Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634310

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

10-05-2020

Volwassen land

We zijn een volwassen land, zegt onze Minister-President ten aanzien van de maatregelen tegen het corona-virus. Nou....

Bedoelt de Minister daar de Regering mee of ons allemaal? Ik vermoed het laatste, want een Regering moet altijd volwassen gedrag vertonen, iets wat trouwens in de 2e kamer niet altijd lukt en al helemaal niet op Europees niveau.

Oké....het gaat dus om ons Nederlanders. Uh...Nederlanders.... en overige in ons land verblijvende personen, die ofwel hier nooit hadden mogen zijn ofwel al lang terug hadden moeten keren naar hun thuisland. Enfin...het is de actualiteit, dus daar moeten we het mee doen.

Het geeft wel problemen, want; onvolwassen mensen zijn hier ook, zo ook kinderen, ontoerekeningsvatbare mensen, verwarde en demente mensen. En uiteraard ook onvolwassen mensen die feitelijk volwassen al hadden moeten zijn. Hieronder vallen ook de egoïsten en narcisten, de gelovige mensen die zich laten leiden door een fictieve macht, de asocialen die asociaal willen zijn omdat dat een zekere status geeft en de mensen die geld boven gezondheid kiezen, iets wat trouwens wel belangrijk kan zijn. Tot slot niet te vergeten, de mensen met een IQ onder de 80, zelf verdient door nimmer te lezen.

Hoe dan ook; een volwassen land bestaat niet. Daarom zal het mis gaan. Er zal niet alleen een tweede golf van het virus opduiken, maar ook een 3e en 4e. Hoogstwaarschijnlijk moeten we voor altijd leven met corona en als het lukt om een vaccin te bereiden, dan volgt later ooit nog wel een mutatie of ander virus.

Ik heb de overtuiging dat Moeder Aarde eigenlijk een selectie wilde doen uitvoeren, met al mogelijk doel dat de mens een grens bereikt met de leeftijd van pakweg 80 jaar. Let wel, we zijn uiteraard op weg naar een gemiddelde van 100 en dat in een wereld die al overloopt van de meest negatief werkende parasiet, wij mensen.

Nu moeder Aarde mogelijk niet (goed) slaagt, komen er van haar zijde nog andere kwalen en problemen in de loop der tijd bij; voedseltekorten, watertekorten, mineraaltekorten, klimaatproblemen, hongersnoden, insectenplagen bovenop de menselijke problemen zoals vernietiging van een schoon milieu en oorlogen.

Het gaat lekker zo. We overwinnen (denken we) een kwaal, gaan terug naar het oude materialisme-gedrocht waar meer, meer en meer (kopen) de norm is en gaan automatisch op weg naar een nieuwe (ergere) kwaal of kwalen.

En het had anders gekund. Minimalisme invoeren binnen de maatschappij tezamen met 100% duurzaamheid, met het herstellen van een normale (gedrags)orde zoals die tientallen jaren geleden hier gold, herschikken van geldstromen wat betekent dat de politieagent, de leraar of lerares, de zorgverlener weer status en erkenning krijgt.

Ik pleit voor een Kabinet van Partij van de Dieren (milieu en klimaat, met de SP (sociaal-economisch) en Forum (orde en veiligheid), maar ik weet al dat dat nooit zal gebeuren. Daarom zet ik nog steeds in op voorbereiding. Een voorbereiding op het ergste. Jammer, maar helaas...de volwassenheid van ons land is mij te mager.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info