Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634288

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

28-04-2020

Zeurende invloed

De meeste mensen in mijn dorp vinden mij wellicht afstandelijk, formeel en waarschijnlijk nogal een zonderling. Ze hebben gelijk en als ze het al niet vinden, dan gebeurt het later. Ik heb het gevoel dat ik altijd wel een keer uit de bocht vlieg met een of andere opmerking. Juist daarom laat ik mij minder horen op straat, in de omgang met anderen. Waar ik eerst uitgesproken opmerkelijk kon zijn, laat ik dat nu maar achterwege. Het heeft invloed. Een zeurend gevoel.

Niettemin heb ik mijn schrijfsels nog. Hier durf ik wel gewoon mezelf te zijn en heb mezelf geen grenzen opgelegd, behalve dan expliciet over seks, omdat mijn site mogelijk ook jongere lezers aantrekt. Mijn houding a la Schopenhauer (een zeer negatief in gesteld Duitse filosoof) kan mogelijk ook aanstootgevend zijn. Nou ja....lees dan gewoon mijn blug niet, maar hou je bij de verhaaltjes.

Ik ben moe.....heel moe en dat komt vrijwel altijd vanwege mijn activiteiten. Te veel energie verspilt aan zaken die moesten worden gedaan, maar ook de Corona-periode heeft invloed. Ik denk gewoon te veel, slaap te weinig in een diepe slaap. Gelukkig eet ik erg gezond en beweeg redelijk.

Mijn nieuwe project (weer over Robots...). Het lijkt mij het beste om voorlopig dit genre aan te houden. De Robot en zijn handelingen zitten in mijn hoofd, dus dat schrijft lekkerder. En aangezien ik een liefhebber ben van Jules Verne, vond ik het tijd worden om iets in die richting te proberen. Het nieuwe verhaal wordt een parodie op het beroemde verhaal; "De reis om de wereld in tachtig dagen", uitgegeven in 1873. Maar dit maal doe ik het anders. Ik volg tegelijkertijd een cursus creatief schrijven om beter te worden. Ik zal echter mijn stijl niet veranderen. Dat wordt namelijk afgeraden.

Tot slot....de explosie van volgers/lezers. Dit moet een corona-effect zijn, maar wat ook mee speelt is dat het woord Robot inmiddels op de zoek-sites vrij snel naar mijn site leidt. Dus....echte lezers...ik weet het allemaal niet. Toch zou ik graag willen weten of ik "goed" schrijf...zet eens wat op mijn FB als je wilt, of stuur een mailtje. Ik moet nu namelijk doorzetten - veel schrijven en blijven schrijven - om uiteindelijk ergens een resultaat te krijgen. In een boek of nog leuker een animatie/film. Alvast bedankt.

Groetjes, een zwoegende schrijver.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info