Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634293

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

18-04-2020

Nabrander virussen

Zoals aangegeven zal later duidelijk worden dat mondkapjes wel de gewone mens kunnen beschermen. Wat blijkt, in mijn kleine supermarkt, heb ik nog nooit iemand met een mondkapje gezien. Ik vermoed dat je als een zieke wordt bestempeld als je er een draagt. Tot zover de domheid van de mens.

De virussen. Inmiddels worden er in Duitsland en Nederland vogels ziek (pimpelmezen) van een onbekende ziekte en wat blijkt; ze hebben een longontsteking met grote bijwerkingen zoals verkleving van de snavel. Let op mijn schrijfsels; het coronavirus dwaalt door de lucht. Wist u dat één virusdeeltje in een longcel - duizenden virusdeeltjes kan maken.

Wat kan er in de toekomst nog gebeuren op dit onderdeel, de wraak van de natuur, de selectie, de reset?
Nou, allereerst kan dit virus wellicht muteren. Ten tweede is het heel goed mogelijk dat er nooit een vaccin wordt gevonden (net zoals bij HIV/AIDS en dat het virus keer op keer met vlagen terugkomt. Een derde optie, is er één uit de hoge hoed van de verbeelding. Stel dat een virus wordt gevormd in de zee met ! micro-plastics. Het valt namelijk niet uit te sluiten dat micro-plastics deel gaan uitmaken van organismes. Wow....wat levert dat op, misschien een virus in water, wat nimmer kan worden verwijderd. Doei leven op aarde.

Tot slot; waarom heeft het DNA van het corona-virus, de opdracht; kopieer mij? Heeft een virus overlevingskracht, een vermeerderingsopdracht, survival of the fittest-elementen? Wat is de meerwaarde hiervan?

De natuur is ondoorgrondelijk. Wij mensen, gaan het nimmer winnen van de natuur. En mocht de mens wel neigen naar een overwinning, dan roeit één of ander iets zodanig fors uit, dat alle wetenschap verloren gaat. Zo simpel is het. Het is niet voor niets dat wetenschappers worden gekoesterd in film/series waarin een pandemie een rol speelt.

O, ja....wie weet wat we ooit van de andere planeten meenemen?

In Alien Covenant is een mooie scene die zich afspeelt op een andere planeet. Iemand ruikt aan een bloem en het stuifmeel (of iets dergelijks) blijkt een minuscule alles wegvretend elementje te zijn. Mooi toch, die science fiction. maar vergeet niet; alles wat een mens kan bedenken, kan ook een waarheid zijn of worden. Zodoende, gelet op mijn kronkels; we zijn verdoemd.

Fijn weekend.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info