Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634298

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

10-04-2020

Overpeinzingen

Vandaag las ik een artikel (Volkskrant) over Pasen en Corona. Volgens diverse Christelijke voorgangers zou Pasen perfect passen bij dit tijdperk. Corona zorgt namelijk ook voor bezinning (een verwijzing naar de Vasten-periode) en wijst daarnaast ook op de weg van Jezus's kruisgang met als eindresultaat, een vernieuwing.

Allereerst lijkt het wel gemakkelijk om Corona en Pasen met elkaar te verenigen, maar toch....onredelijk is het niet. Wat mij bij is gebleven, is de opmerking dat het leven moet worden genomen zoals het is - met al het verdriet - om uiteindelijk na de dood bij Jezus en God te belanden. Met andere woorden; het komt allemaal goed.

Maar.....het leven nemen zoals het naar ons toekomt, dat is nogal een dingetje, vind ik. Vraag maar aan de overlevers van de vernietigingskampen tijdens WO2 en bijvoorbeeld aan de ongelukkige ouders van het arme zesjarige meisje die gisteren bijna om het leven is gekomen na een aanval van een hond.

Mijn hondje is ook al twee keer overvallen en wat ik ooit (na aanleiding van de Herculesramp) heb geleerd is het volgende; Wees altijd voorbereid op het ergste. Wees klaar, als het komt. En dat doe ik. Voor een hond die mij, mijn hondje of mijn kleinkind aanvalt, terwijl ik erbij ben, wacht een zekere en snelle dood. Zonder twijfel, geen spijt en oprecht.

Nu mijn verdere gedachten omtrent Pasen en Corona. Zou de nieuwe tijd er inderdaad aankomen? Zo ja, hoe ziet dat er dan uit? Zou het beter zijn dan eerst?

Ik neig sterk naar een nee....geld/materialisme zal namelijk altijd een factor van belang zijn, al is het maar dat een gedeelte van de mensheid wereldwijd weer in diepe armoede zal vervallen en dus....geld nodig is. Daarbij, de Nederlandse staat wil bijvoorbeeld het geldverslindende / milieu-vernietigende en economisch noodzakelijke KLM nooit laten vallen. Dus....we blijven vliegen. En....iedereen mist vooral de vakantie. Dus.....we blijven ook reizen, let maar op. Nee, eerlijk gezegd, denk ik dat er geen nieuwe orde komt, zeker niet als er een vaccin komt. De ware vernieuwing zal moeten wachten op de finale klap, een erger virus, eentje die genadeloos toeslaat.

Waar moet ik me nu voor inzetten? Goeddoenerij wat goed verkoopt? Of - als ongewild deelnemer van de zwarte orde - gewoon verder gaan met wat ik doe....Het benadrukken van de risico's, het naderende onheil, het zwelgen in mijn gelijk, het isoleren van mezelf....?

Ik weet niet goed wat ik wil. Ik mis daarvoor de finese van dieper nadenken. Het meest positieve is wel mijn verhaal van Skittel, alhoewel ik ook daar de zotheid der mensen zal beschrijven. Tsja, misschien heb ik gewoonweg niets te willen en doe mijn ding waar ik "goed?" in ben. Schrijven en meestal aardig zijn, zonder dat je echt nader tot mij komt. (op enkelen na dan).

Tot slot, meer dan 250.000 X mijn site bezocht + 30.000 bezoeken op de Engelse site...en er gebeurt niets. Ik geef er ook niets meer om. Het zijn maar cijfers en zeggen verder niets. En dan nog....ik kan wel schrijven, maar blijf een prutser. Als ik lees hoe anderen schrijven....literatuur.....niet te vergelijken. Wat een intelligentie! Toch hou ik mij vast aan mijn eigen stijl. Take it or leave it.

Ach ja......op één ding versla ik wat schrijvers, mijn verbeeldingskracht en mijn inspiratie uit dromen; in die zin voel ik mij uiteindelijk een idee-machine.

Je bent wat je doet.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info