Ideemachine.nl
                                                                                                 

 

 

 

634305

       Bezoekersaantallen (het is echt waar)        

 

 


Robots.....The future is ours!

( 2456, just before the first robot-war. )

                                                                                                      

Mensen (Humanoids) - Mensen 2.0 (Nhumanoids) - Robots - Cyborgs (valse en echte) Botrots en Realborgs.  In verband met publicatie is alles, behalve mijn blog, afgeschermd.

Het boek Analyse Robot-Wetten en De Stille Tuin (Tara-sage) is nu al beschikbaar op de Kobo-site en kan aldaar a 1,99 en 3,14 euro worden gedownloaded naar e-reader.  


1. Tim en Tara zijn twee robots, die leven in een volledig en goed werkende Mens-Robot-maatschappij (De Metropool). Beiden treffen elkaar en hun samenwerking leidt tot een vorm van menselijke vriendschap. Het is Tara, de meest geavanceerde Robot op Aarde, die Tim, een eenvoudige werk-robot, meeneemt op een klein avontuur. Wat er verder met hen gebeurt is te benoemen als een rollercoaster-mix van ongeloof, gevaar, waanzin en een ultieme oplossing.

2. The Trip To Tara (TTTT) betreft een vervolg op het verhaal van Tim en Tara. We bevinden ons nu in een andere Metropool en ontmoeten ook daar een bijzonder tweetal; Skype en Vonnie, twee geavanceerde Real-borgs (mens-gelijkend). Ook zij beleven een persoonlijk avontuur, maar niet was voorzien dat Tara ook hier een grote rol zou spelen.

3. De laatste Robot het derde deel is ook af. De mensheid heeft - na ernstige incidenten - besloten dat alle bewuste robots, dus ook Tara moeten worden vernietigd.

4. Skittel Een robotje voedt zichzelf op. (parodie op Pinokkio...een beetje) .

5. 80 DAGEN Het is het jaar 2873 (1000 jaar na het boek van Jules Verne), de oude wereld zoals we die kenden is ingestort, een mogelijke nieuwe wereld,; Exo-Planeet Teegarden B, lijkt noodzakelijker voor de mensheid dan ooit. Sir Rumpfeld gaat met Heer Budenbrock een gevaarlijke weddenschap aan. Hun persoonlijke Robots moeten de Exo-Planeet rond reizen en wel binnen 80 dagen en verslag doen van de mogelijkheden. Slechts één - zo is de verwachting - zal terugkeren. Zal Mio-9-X, een Britse Realborg het halen? Of zal haar sluwe ongenadige tegenspeler, de Duitse vecht-Robot Raw-13-V slagen? 

6. Robot-o-logie. Hier heb ik mijn visies/analyses geplaatst op het gebied van Robots, voor zover zij zodanig geavanceerd zijn geworden dat de mens qua intelligentie is benaderd. Vooral de Robot-wetten van Asimov worden hier geanalyseerd en besproken. Tevens heb ik wat zuivere Robot-sprookjes verzonnen.

7. Overig. Out-of-the-box gedachten, korte verhalen, ideeën, sprookjes en meer.  

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze site is ook mijn "digitale erfenis" ter inspiratie voor schrijvers, futuristen en de wetenschap, maar ook als aanmoediging (voor jong en oud) om te lezen. Ten aanzien van mijn digitale erfenis; mijn brein is druk doende naar het zoeken van inzichten, het verwerken van "out of the box-hersenspinsels" en creëren van verhaallijnen. De output van een creatieve mens. Hierbij ben ik niet gebonden, niet aan een religie, noch enige tegengestelde overtuiging. Disclaimer; Niet uit te sluiten is dat een bepaald idee/inzicht - in een bepaalde vorm - toch ergens - in andere taal-  al bestaat. Ik kan niet de hele wereld bijhouden op dit gebied.

Algemene hersenspinsels zijn vrij voor gebruik, maar creatieve elementen b.v. in verhaalvorm, vertelsel of script, mogen niet zonder mijn toestemming worden overgenomen voor eigen gebruik. Er wordt door mij geen toestemming gegeven voor publicatie, bijvoorbeeld in boekvorm of als e-book, in een krant of tijdschrift of op een website. Hieraan zijn allerlei voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat daar een bepaalde vergoeding voor wordt gegeven. Een licentie is alleen geldig voor de door mij overeengekomen vorm van gebruik. Voor gebruik waarvoor ik geen toestemming heb gegeven, zoals door-plaatsing van het artikel op een website, of het uitbrengen van een boek als e-book of er een vertaling, bewerking of verfilming van laten maken, is opnieuw (afzonderlijk) toestemming van mij (de auteur) nodig.Mijn naam is Ron (Ronnie) van de Pas, getrouwd (met Wilma), heb drie grote zoons (Pedro, Raymon en Fabian), twee prachtige schoondochters (Tess en Erilene, twee schattige kleinkinderen (Noa en Vera) en één trouwe hond (Lotje). Ik hou van SF-films, kiezelstenen, kabouters en Kobolten, Aenea, Kuifje en lezen (van Houellebeck tot Hyperion). Helaas heb ik PTSS/angststoornissen en daarom lukt het me niet meer om een (normaal) sociaal leven te voeren. 

Contact; alleen via ronnievandepas@gmail.com
 

 

 

BLOG - Tweezijdig mes, snijdt tot op het bot. (hoog Pussy Riot gehalte)


Terug naar overzicht

01-04-2020

Worst case scenario X

De laatste voorspelling die hopelijk nooit tot leven komt.

Deze week heb ik gekeken naar de serie Unsere Vater, unsere Mutter. Een zeer boeiend en aangrijpend verhaal over de tweede wereldoorlog, gezien vanuit het standpunt van vijf jonge Duitse vrienden. Daarnaast lees ik nu; De welwillenden, een boek over een SS-officier, die belast is met toezicht op de vernietigingskampen nadat hij Stalingrad heeft overleefd. Laat ik eerlijk zijn; zo erg wordt het waarschijnlijk nooit meer, maar.....wat ik wel heb begrepen is dat een grote allesomvattende crisis, het slechtste in de mens naar boven haalt.

Laten we aannemen dat mijn voorgaande voorspellingen uit komen. Dus, met mutatie van het virus (of een nieuw virus) waardoor de sterfte 70% wordt en met het uitblijven van een vaccin, omdat de wetenschap stil is gevallen.

Dan geldt nog één regel; het recht van de sterkste. En bij die situatie is een vergelijkbaar scenario als bij WOII niet ondenkbaar. Ja, u zult doden als uw kinderen moeten worden gered of beschermd. Het enige wat wellicht bij de WOII achterblijft is het nutteloos, onverschillig doden of martelen van mensen. Daar zijn we niet aan toe.

Alhoewel....zondebokken zijn snel gevonden; chinezen, moslims, joden, (Nederlanders ten opzichte van Italianen/Spanjaarden), ouderen want die belasten de gezondheidszorg. Iets om over na te denken.

Aldus, mijn laatste oproep; individu - wees voorbereid, overheden - wees voorbereid op dat wat nog komen gaat of kan komen. Daarnaast, veranderen, we moeten onze voetstappen reduceren zodat de natuur/klimaat kan herstellen.

Overigens, wel eens gedacht wat er op aarde gaat gebeuren als de vulkaan in Yellowstone parc USA, een uitbarsting krijgt?

Wie weet, heb ik volgende week een nieuwe serie. Hoe overleef ik een wereldomvattende klimaatsverandering, die zorgt voor het kelderen van de voedselopbrengst met 90%.Terug naar overzicht


 

 

  

 

 

E-mailen
Map
Info